Вхід | Реєстрація

Водій, який у Харкові на смерть збив 6 людей, може вийти на волю раніше строку

Водій, який у Харкові на смерть збив 6 людей, може вийти на волю раніше строку
Андрій Полтавець, який рівно три роки тому 2 травня нетверезий в’їхав у зупинку з людьми, відбуває покарання у Крюковській колонії за 10 кілометрів від Полтави.
У ДТП 6 людей загинуло, серед них – двоє дітей. Водію дали 10 років і на три роки заборонили керувати автомобілем. Злочин з українськими законами вважається не тяжким, тому засуджений може вийти на волю достроково, а саме 2 травня 2013 року, повідомляє mediaport.ua.
У колонії немає ґрат та спецодягу. По території прилеглого села Крюкове в’язні пересуваються вільно. Умови у колонії краще будь-якого студентського гуртожитку, повідомляє mediaport.ua. У закладі – кімнати відпочинку, віп-кімната та міні-готель. Три дні на місяць за 60 гривень на добу засуджені мають можливість пожити з родиною.
Ув’язнені вільно листуються з рідними, отримують посилки, ходять на роботу, мають два вихідних на тиждень. А якщо є довідка, що вдома сталося горе або хтось захворів, то можна взяти і відпустку. Андрій Полтавець у колонії працює на складі зерна.
Олександр Дмитренко, психолог Крюковської колонії №29: «Багато з них вважають, що це такий певний період в їхньому житті – наприклад, як армія, або після інституту – якась практика чи що, щоб трошки покращити власне самопочуття».
Керівництво колонії з гордістю повідомляє, що 80% засуджених виходять з колонії достроково.
Сергій Довженко, начальник Крюковської колонії №29: «Більша половина засуджених відносяться до покарання добросовісно й заслуговують на умовно-дострокове звільнення. До таких відноситься і Полтавець».
Рідні загиблих говорять, що Полтавець не розкаявся і вибачення на суді прочитав за папірця, не піднявши очі.
Засуджені, які відбувають покарання разом з Андрієм Полтавцем, говорять, що він «нормальный парень». Але тісно з ним не спілкуються, бо він з «іншого світу», вищої думки про себе. З журналістами Андрій Полтавець спілкуватися також категорично відмовляється.

Автор: Валентина Зайченко, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 травня 2011, 13:50 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації