Вхід | Реєстрація

Хлопці «провчили» волоцюгу до смерті

Хлопці «провчили» волоцюгу до смерті
Труп 58-річного чоловіка, що лежав на узбіччі дороги села Кованьківка Полтавського району, вранці першого травня виявила дачниця. А перед тим, близько 24 години ночі, як наразі з’ясували правоохоронці, потерпілий потрапив «до рук» захмелілих юнаків.
Сергій Бондаренко, перший заступник начальника Полтавського відділу міліції, який брав безпосередню участь у розкритті злочину, повідомив, що на початковому етапі розшуковці розглядали версію про дорожньо-транспортну пригоду. На цю думку наводили множинні переломи ребер, грудної клітини і тулуба, виявлені судово-медичним експертом, і місце розташування тіла загиблого. Висунуте припущення відкинули одразу після проведення масштабної оперативної роботи. Буквально через дві години після виїзду на місце події, встановивши очевидців інциденту, оперативники затримали підозрюваних у скоєнні тяжкого злочину.
Міліціонери з’ясували, що в ніч з 30 квітня на 1 травня чоловік, знаний у селі як п’яниця без постійного місця проживання, потрапив під «гарячу» руку трьох юнаків, двом з яких 15 років, а старшому – 18-ть. «Кулаками» підозрювані намагалися «покарати» волоцюгу за дрібні крадіжки, якими той, нібито, промишляв у Кованьківці. Але, вочевидь,перестаралися – за висновком судово-медичної експертизи останній помер внаслідок травматичного шоку.
Наскільки відповідають дійсності пояснення юнаків, наразі перевіряють правоохоронці. Проте, як зауважив Сергій Бондаренко, навіть, якщо цю інформацію буде підтверджено, відповідальності за смерть людини «правдолюбцям» не оминути. На даний час за фактом спричинення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть (частина 2 статті 121 Кримінального кодексу України) порушено кримінальну справу.
18-річний підозрюваний перебуває під арештом в Слідчому ізоляторі міста Полтава, а його неповнолітні співучасники – виконують письмове зобов’язання не полишати місця постійного проживання без дозволу слідчого. Окрім того, у підлітків попереду регулярні профілактичні бесіди з працівниками кримінальної міліції у справах дітей, а в їхніх батьків – адміністративні стягнення за неналежне виховання нащадків.

Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 травня 2011, 13:56 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації