Вхід | Реєстрація

НАРОД НАРЕШТІ ПОВСТАВ!

НАРОД НАРЕШТІ ПОВСТАВ!
1-го та 4-го грудня 2009 року відбулися дві небуденні й дуже вимовні події у громадському житті нашого краю.
Мешканці двох різновеликих сіл на Лохвиччині - Сокириха та Сенча (Кононівка) на проведених громадських слуханнях повідомили про своє негативне рішення щодо запланованих двома найбільшими газодобувними підприємствами «Регал Петролеум Корпорейшн» та ГПУ«Полтавагазвидобування» - шкідливих викидів у атмосферне повітря поблизу цих населених пунктів.
Особливо прикметною, є позиція мешканців, як кажуть владці, вимираючого села Сокирихи, де залишились доживати віку переважно пенсіонери, пристарілі та каліки. Якихось зо два десятки(!) українців поки що не дозволили (але чи до їхньої думки прислухається районна влада?) будувати свердловину поблизу цього села.
У цих двох громадських слуханнях взяв участь директор правозахисного агентства, голова Лохвицької районної організації ВО «Свобода», довірена особа Олега Тягнибока, місцевий адвокат Олександр Панченко, який, до речі, походить якраз із села Сокирихи.
Компанія «Регал...» розмістила, як бачимо зі світлини, прямо посеред шляху до Сокирихи своїх приміщення, доруйнувавши колись тверде покриття дороги.
Дуже добре видно як ті, хто на словах опікується «державними» інтересами щодо збільшення видобутку, газу (який, до речі, не дешевший для нас!), насправді хочуть – або відрізати село від зовнішнього світу, або ж зробити з усього Лохвицького району безлюдний острів, де не буде українського люду, а лише видобувні вишки, бульдозери та вагончики з іноземцями.
Ми, в свою чергу, дуже пишаємось своїми земляками, як сокирянами, так і сенчанами, за їх активну життєву позицію, інакше кажучи - за тиху боротьбу й безкомпромісний спротив у змаганні з монстрами своє життя-доживання у безпечному довкіллі.
Це якраз вони, наші земляки, не дали додати ще кілька десятків тон різної гидоти до тих 445000 тон (!), які падають на голови усіх лохвичан кожного року, майже по 7 тон (!) на кожну людину.
Народ повстав!
Наші побратими і посестри українці хочуть жити на своїй, Богом даній землі, за безпечного довкілля та з людськими умовами для існування своїх дітей та онуків.
Усі приєднуйтесь до нас! Боротьба попереду.
Ми переможемо!

Автор: Сашко Сокира


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 грудня 2009, 09:48 | Лохвиця | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації