Вхід | Реєстрація

Від рук убивці загинув житель Михайлівки

У вівторок, 17 травня, близько 18-ї години у районі повороту з дніпропетровської траси на Михайлівку сталося жорстоке вбивство.
Григорій Павлович Діхтенко, житель Михайлівки, 1929 року народження, власним автомобілем виїхав збирати накошене сіно. Біля місця сінокосу на узбіччі дороги сидів незнайомець.
Як повідомив виконуючий обов’язки начальника райвідділу внутрішніх справ Сергій Токар, мешканець Західної України, 1969 року народження, був нетверезий. Чи то голосував, чи ждав попутного транспорту. Отут і під’їхав дідусь. Очевидно, між чоловіками зав’язалася суперечка. Чужинець ухопив граблі і почав наносити удари. Таким чином забив чоловіка до смерті. Потім сів у автомобіль Діхтенка і поїхав кататися у бік села. Там викрав мобільний телефон, узяв ножа і через поля виїхав на трасу. В момент виїзду скоїв ДТП: ударив інший автомобіль — «УАЗ». ДТП сталося на одинадцятому кілометрі траси «Селещина-Нехвороща-Світлогірське». Потерпілі викликали працівників Державтоінспекції. Злочинець тим часом тікав балкою. Співробітники міліції, які прибули на місце пригоди, виявили у автомобілі куртку з паспортом втікача, а також поламані закривавлені граблі.
Тіло загиблого, прикидане сіном, знайшли метрів за 30 від траси.
Євген Пугач та Олег Сапунов переслідували злочинця. Гнали його кілометрів із п’ять. Як наздогнали, втікач вихопив ножа і кинувся на інспектора Пугача. Довелося викликати підмогу. Скрутили убивцю вже вчотирьох, але той устиг поронути себе в живіт: «Я здаватись не збираюсь».
Зараз затриманий перебуває у Машівській центральній райлікарні під охороною. Як вдалося з’ясувати, уродженець міста Хуст 17 років тому у михайлівському колгоспі працював на заробітках — із найманою бригадою скиртували сіно.
Загиблий Григорій Діхтенко донедавна мешкав у Первомайському, близько року тому перебрався до доньки в Михайлівку. Учасник війни, все життя пропрацював у колгоспі трактористом, виховав із покійною дружиною трьох дітей. Нагороджений орденом Трудової слави. Попри похилий вік, мав кремезну статуру. 9 травня брав участь у естафеті з нагоди Дня Перемоги. Як розповіли в селі, дідусь був дуже хороший, «шутковитий», запеклий рибалка. За кілька днів до трагедії жартував на сільському базарі з односельцями.
Люди говорять, що того злощасного дня чужинця бачили у Михайлівці, Первомайському, тут його навіть упізнали.

Автор: Ольга БЕРЕЗІНА, Наталія СКОРИК, www.promin.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 травня 2011, 16:28 | Машівка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації