Вхід | Реєстрація

На Полтавщині цього року не викрили жодного корупціонера

На Полтавщині цього року не викрили жодного корупціонера
Спеціальні служби і підготовлені до них професійні кадри замість наступу на корупцію залишаються на позиціях оборони. Про це зазначив перший заступник прокурора області Володимир Петров.
Сьогодні на розширеному засіданні колегії прокуратури під головуванням прокурора області Романа Андрєєва говорили про стан протидії корупції.
Цього року УБОЗ УМВС не виявив жодної організованої корупційної групи. Слідчі органи прокуратури закінчили досудове слідство у 16 справах про злочини з ознаками корупції. 6 з них стосуються порушень у бюджетній сфері та 1 - у земельних відносинах.
За словами Володимира Петрова, до кримінальної відповідальності притягують держслужбовців лише середнього рангу: секретарів, голів сільських та селищних рад.
У соціальній сфері, агропромисловому комплексі, паливно-енергетичному секторі та надрокористуванні не розслідували жодного корупційного факту.
Обласні суди розглянули 19 кримінальних справ стосовно 20 осіб. Цього року засдили 5 держслужбовців, 1 сільського голову, 1 голову райдержадміністрації, 7 працівників правоохоронних органів.
У області до цього часу не звільнили держслужбовців, яких зловили на корупційній діяльності.
«Так досі працює перший заступник голови Глобинської райдержадміністрації Бондар, начальник відділу фінансово-господарського забезпечення апарату Карлівської райдержадміністрації Мороз, які в 2010 притягувалися до відповідальності за вчинення корупційної діяльності. Не зважаючи на подання прокуратури області продовжує перебувати на займаній посаді перший заступник начальника головного управління житлово-комунального господарства Тонков, притягнутий до адміністративної відповідальності за протоколом прокурора Октябрського району», - розповів заступник прокурора області.
Він зазначив, що в ОДА облік таких працівників належним чином не ведеться. У 2010 році на офіційному сайті облдержадміністрації не розміщувалася інформація про держслужбовців-корупціонерів.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2011, 16:14 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації