Вхід | Реєстрація

На одного «металіста» у Полтаві стане менше

На одного «металіста» у Полтаві стане менше
Працівники Київського райвідділу міліції міста Полтави нещодавно припинили діяльність пункту незаконного прийому металобрухту, який знаходився на вулиці Ювілейній у садибі шістдесятирічної пенсіонерки.
 

Протиправна діяльність Тетяни Кузьмівни потрапила в поле зору правоохоронців ще більше місяця тому – тоді за порушення законодавства, що регулює здійснення операцій з металобрухтом її було притягнено до адміністративної відповідальності. І хоча за рішенням суду жінці прийшлось сплатити чималу суму штрафу, однак, для неї це не стало переконливим аргументом, і за деякий час пункт прийому металобрухту знову відкрив свої двері.
 

Реакція з боку міліції не забарилась. «Отримавши інформацію про те, що дана пенсіонерка знову почала приймати металобрухт, - говорить заступник начальника Київського РВ капітан міліції Ігор Кречетов, - ми почали проводити оперативні заходи по документуванню її незаконної діяльності. Результатом цієї роботи стало порушення слідчим кримінальної справи за статтею 213 Кримінального кодексу України – це порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом».
Під час розслідування справи, працівники міліції отримали дозвіл на обшук в оселі пенсіонерки. Прибувши за адресою її проживання для проведення обшуку, правоохоронці, як кажуть, «на гарячому» застали там захмелілого молодика, який продав жінці металобрухт. «Батьки нещодавно придбали новий холодильник, - говорить тридцятирічний Володимир (ім’я змінено),- старий їм став непотрібним. Я повитягував із нього всю мідь, олово, двигун і відніс на «точку». За це отримав майже дев’яносто гривень». На запитання про те, як він дізнався, що тут можна здати металобрухт, чоловік впевнено відповідає, що про це тут знають усі п’яниці: для них здача брухту - це найпростіший спосіб заробітку грошей на випивку. Однак, далеко не всі несуть сюди речі зі свого дому – більшість металу, який здають п’янички та нероби, за його словами, є краденим.
Біля будинку Тетяни Кузьмівни працівники Київського райвідділу міліції виявили велику кількість металобрухту - за словами пенсіонерки, його там близько восьми тон. Біля гори з брухтом стояли і ваги, на яких підприємлива полтавчанка важила принесений метал. У невеликій прибудові, правоохоронці виявили також велику кількість кольорового металу та ще одні, більш точні, ваги для його зважування. На стіні біля вхідних дверей – розцінки на різноманітні метали.
Хоча доказів незаконної діяльності жінки було, як кажуть, хоч відбавляй, вона все одно заперечувала комерційний характер своїх дій. «Так, приймала металобрухт, - зізнається Тетяна Кузьмівна, - однак лише різноманітний дріб’язок, який можна використати для різних потреб у господарстві. Інший брухт, що тут знаходиться мені не належить, це мої знайомі привезли на зберігання». Переконати міліціонерів у правдивості цієї «казки» про походження металобрухту намагались і загадкові «знайомі», які за декілька хвилин після початку розшуку на крутих авто прибули на місце. Спостерігаючи за діями міліціонерів, вони нервували та раз по раз телефонували невідомим особам. Коли ж зрозуміли, що їх присутність нічого не змінить – поїхали геть.
Під час обшуку у Тетяни Кузьмівни було вилучено ваги та багато інших речових доказів її незаконної діяльності. Слідство по порушеній кримінальній справі найближчим часом буде закінчено і матеріали направлять до суду для притягнення пенсіонерки до відповідальності. Кримінальна відповідальність повинна стати тим аргументом, який, нарешті, зупинить підприємливу жінку і дасть із полегшенням дихнути жителям навколишніх вулиць, адже основна частина металу, який здають на подібні «точки», як уже було сказано, – це крадене майно простих громадян.

Автор: Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 травня 2011, 11:02 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації