Вхід | Реєстрація

Листоноша «не доносила» пенсії

Листоноша «не доносила» пенсії
Днями до чергової частини Новосанжарського райвідділу міліції із тривожною звісткою звернувся житель одного із сіл. Чоловік повідомив правоохоронцям про зникнення його дружини, яка працює листоношею Новосанжарського відділення Укрпошти.
Чоловік стверджував, що ще 13 травня 2011 року жінка, нікого не попередивши, пішла з дому та до цього часу не повернулася.
Одразу після отримання повідомлення працівники райвідділу розпочали пошуки зниклої.
Паралельно із заявою чоловіка до новосанжарської міліції надійшли звернення від жителів селища Нові Санжари про те, що листоноша не доставила їм своєчасно пенсію. Правоохоронці опрацювали кілька версій зникнення жінки, провівши чималий обсяг оперативно-розшукових заходів. І врешті-решт «пропажу» знайшли.
Під час спілкування із розшуканою листоношею міліціонери з’ясували, що жінка особисто заволоділа довіреними їй для виплати пенсій коштами у сумі близько 4 тисяч гривень.
Наразі працівники міліції злодійку затримали, та встановили, що вона і раніше вчиняла дії пов’язані із заволодінням коштами, які під час виконання покладених на неї обов’язків повинна була доставити та вручити громадянам. Зловмисниця ошукувала людей поважного віку, підробляючи підписи окремих пенсіонерів про начебто отримання ними коштів. Суми були різними: від 300 до 900 гривень.
Дії підозрюваної жінки підпадають під ознаки злочину, передбаченого статтею 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
Триває дослідча перевірка, по завершенню якої буде прийнято відповідне юридичне рішення.

Автор: Оксана Грузін, інспектор Новосанжарського РВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 травня 2011, 11:24 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації