Вхід | Реєстрація

На Полтавщині за добу міліціонери розкрили 3 злочини, пов’язані з крадіжками банківських карток

На Полтавщині за добу міліціонери розкрили 3 злочини, пов’язані з крадіжками банківських карток
Працівники міліції Полтавської області лише протягом минулої доби розкрили 3 злочини, пов’язані з крадіжками банківських карток.
Наприклад, 23 травня цього року, працівники відділу карного розшуку Козельщинського району встановили особу, яка викрала пластикову картку з будинку жительки села Лозки. Любителька чужих грошей навіть не встигла витратити щойно зняті 300 гривень із викраденої картки. Вже через декілька годин після заяви потерпілої зловмисницю затримали працівники міліції. Крадійкою виявилася 29-річна місцева мешканка, яка вже дає свідчення правоохоронцям з приводу скоєного правопорушення.
Не встояла перед спокусою легко отримати гроші і неповнолітня особа з міста Хорол. На початку травня 17-річна дівчина вчинила крадіжку чужої кредитної банківської картки, з якої в подальшому зняла гроші у сумі 300 гривень та витратила на власні потреби. Тепер і вона дає свідчення міліції з приводу скоєного.
Ще одну злодійку встановили та затримали в селищі Білики, що у Кобеляцькому районі. Заява про крадіжку до райвідділу міліції надійшла від місцевої мешканки наприкінці квітня місяця. Потерпіла просила найти особу, яка викрала її банківську картку і зняла за неї 1250 гривень. У ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особу зловмисниці. Крадійкою виявилася 21-річна місцева мешканка, яка до приходу міліціонерів встигла витратити гроші на власні потреби.
На сьогодні відносно всіх зловмисниць вирішується питання про порушення кримінальних справ за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 80 до 240 годин, або виправні роботи на строк до 2 років, або арешт на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років.
У будь-якому разі особи нестимуть юридичну відповідальність за вчинені правопорушення. Ступінь провини кожного та міру покарання в подальшому вирішать суди.

Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 травня 2011, 11:52 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації