Вхід | Реєстрація

В Лубнах ледь не розібрали всю огорожу на мосту

В Лубнах ледь не розібрали всю огорожу на мосту
Злодії і крадії на сьогоднішній день використовують дуже багато різних способів і методів, щоб збагатитися. Серед таких методів: таємні крадіжки чужого майна, відкриті розбої та грабежі, незаконне проникнення до чужого помешкання, заволодіння чужим майном шахрайським шляхом та багато -  багато інших.
Одним із таких антисуспільних і протизаконних способів заробітку, скористався і 17 – річний Віктор І. (імя змінено), уродженець с. Таранденці Лубенського району, мешканець м. Лубни. Разом із своїм старшим  товаришем і співмешканцем по квартирі, до речі раніше уже судимим за крадіжки. 39 – річним Іваном О.(імя змінено), Віктор спланував і втілив в життя план по незаконному заробітку швидких грошей.
Хлопці разом орендували будинок в Лубнах, що знаходився по вул. Фрунзе, від якої неподалік протікала річка Сула. Щоразу виходячи з дому до річки друзям все не давав спокою автомобільний міст, що пролягав через річку і сполучав місто Лубни із селом Засулля. Висловлюючись точніше, стурбованість у товаришів викликав не сам міст, а його чавунна огорожа, яка на їх погляд ну ніяк не вписувалась у загальну картину. Тож порадившись, чоловіки вирішили виправити оту грубу помилку архітекторів і зняти чавунну огорожу, а що, так і вигляд зовсім інший і водіям краще буде видно річку Сулу.
Після декількох таких нарад за чаркою оковитої “рятівники рідного міста” вирішили приступити до рішучих дій. Перший похід на автомобільний міст відбувся у ніч із 02 на 03 травня цього року. Тієї ночі хлопці за допомогою монтировки вирізали 4 секції чавунної огорожі на мосту. Схема за якою вони працювали, була такою: прийшовши до мосту близько півночі товариші чекали в низу під мостом, доки на мосту вщухне рух автомобілей, потім один із них підіймався на міст і за допомогою монтировки вибивав секції огорожі одну за іншою, а його “бойовой товариш” в низу під мостом приймав товар, стягував до однієї кучі набиті секції. Після завершення роботи на мосту друзяки на велосипедах перевозили накрадене у лісосмугу, яка насаджена вздовж річки і наступного дня за допомогою тієї ж монтировки подрібнивши секції огорожі на менші частини, складали до мішків і перевозили до себе додому, а звідти уже на таксі відвозили на металоприймальні пункти.
Подібні нічні походеньки на автомобільний міст тривали із 02 по 20 травня цього року, щоразу за ніч зникало по 4, 8, а інколи і по 13 секцій чавунної огорожі, всього за весь час  своєї бурхливої діяльності хлопці зняли з мосту 83 секції огорожі.
Та якби в свій час хлопці добре навчалися в школі, то вони напевне б знали, таку усім добре відому приказку: “Вовк бере, бере, але й вовка колись візьмуть”, що не вдовзі з ними і сталося. В ніч на 20 травня 2011 року дільничним інспектором міліції Олександром Ревою, спільно із помічником дільничного Олександром Комаровим на гарячому було затримано любителів нічного моста.
Доставивши затриманих до міськвідділу, працівники міліції перевірили останніх на причетність до скоєненя інших злочинів, в результаті такої перевірки стало відомо, що 17 – річний Віктор І.,незаконно, шляхом зрізання, заволодів ще й  телефонним кабелем, який пролягав під цим же мостом.
На запитання працівників міліції, навіщо йому ще такому молодому юнаку, було йти на такий протизаконний спосіб заробітку грошей, Віктор відповів: “Я проживаю сам, батьки давно розлучились, мати вдарилась в алкоголь, щодня пє і ніде не працює, от я й поїхав із села до міста, аби заробити грошей”.
“На сьогоднішній день по даному випадку проводиться ретельна перевірка та вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України, а щодо любителів нічних пригод, то відносно них обрано запобіжний захід підписку про невиїзд”,- повідомив начальник Лубенського МВ УМВС України в Полтавській області Віктор Самсоненко.

Автор: Олена Якимець, інспектор по роботі з населенням Лубенського МВ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 травня 2011, 15:19 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації