Вхід | Реєстрація

Молоду полтавку, яка вбила свого чоловіка, суд позбавив волі майже на 8 років

Молоду полтавку, яка вбила свого чоловіка, суд позбавив волі майже на 8 років
Жінка у родині асоціюється з берегинею домашнього затишку, ніжністю, теплом та турботою. У сім’ї, зазвичай, на жіночі плечі покладаються усі найважливіші клопоти, адже лише вона в силах зберегти порядок та гармонію в оселі.
На жаль, існує й інша природа жінки. Це руйнівна сила, яка перекреслює одним вчинком все вище згадане і викликає у людей лише непорозуміння та зневагу. Ця сила робить суспільство жорстокішим. Найгірше, коли від такої жінки залежить дитяча доля.
Жіноча злочинність не рідко ґрунтується на агресії. Проблема жіночої агресії є досить серйозною, що доведено непоодинокими фактами з кримінальної хроніки Полтавщини. Слід згадати жінку з Полтави, яка у 2009 році розчленила свого чоловіка, бо не могла далі терпіти його знущання. На Глобинщині у 2008 році жінка розчленила чоловіка за те, що він не дозволяв їй пити горілку. У Полтавському районі дружина, під час спільного розпивання спиртного, скоїла вбивство свого суженого через неприємні дня неї спогади минулих років. Цей список можна поповнювати й поповнювати.
Переважно у більшості випадків тяжкі злочини жінки скоюють в стані сильного алкогольного сп’яніння. За словами старшого психолога Центру практичної психології УМВС України в Полтавській області Тетяни Тюріної, алкоголь у кризових ситуаціях є своєрідною іскоркою у стосунках між людьми, після якої розпалюється справжнє «вогнище» чвар, бійок, непорозумінь, що призводить до фатальних наслідків.
Днями відбувся суд над 21-річною полтавкою, яка в новорічну ніч 2010-го року скоїла вбивство свого співмешканця. Сварка між подружжям розгорілася через малолітнього сина, якого чоловік хотів забрати із собою до своєї матері у Машівський район. Дружина, тримаючи біля серця маленького хлопчика, намагалася відігнати чоловіка тим, що перше потрапило під руку. Вхопивши ніж, яким вона щойно чистила яблуко сину, жінка завдала ним два удари у область грудної клітини своєму чоловікові.
«Я взяла ніж і притулила його до тулуба чоловіку, - розповідає підсудна, - я хотіла, щоб він відійшов від дитини. Я перенервувала і в мене почалось запаморочення в голові. Я впала разом із сином на підлогу, а коли прийшла до тями, то побачила, що він вибіг з голим торсом на вулицю. Я побігла за ним та він раптом зупинився і впав на сніг. Його тіло було в крові…»
За словами слідчого Октябрського райвідділу міліції міста Полтава Ірини Савинської, з самого початку головна підозрювана у даній справі по різному свідчила щодо вбивства чоловіка. Спочатку вона стверджувала, що це було самотравмування, потім запевняла, що вбивство скоїв її батько, який, начебто недолюблював зятя. Та все ж головній фігурантці довелося зізнатися у скоєнні нею тяжкого злочину, адже беззаперечна доказова база, яку зібрали міліціонери, свідчила лише про її винуватість.
Як говорить суддя Октябрського районного суду міста Полтава Анатолій Савченко, в ході судового слідства матеріали даної справи були вивчені. Усі докази свідчили про причетність полтавки до скоєння даного злочину. На суді вона не заперечувала удар ножем, але заперечувала обставини, при яких їй довелося це зробити.
Згідно рішення суду молоду жінку визнано винною у скоєнні вбивства свого чоловіка. Покаранням для неї служителі Феміди обрали позбавлення волі на строк 7 років 6 місяців. Маленький хлопчик, якого так і не змогли «поділити» дорослі, залишився з дідусем та бабусею підсудної.

Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 червня 2011, 11:12 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації