Вхід | Реєстрація

Дитячі літні оздоровчі пришкільні табори стають центрами здоров’я і радості

З початку червня в Лубнах успішно проходять Дні здорового способу життя. Під гаслом "Друзі назавжди!" організатори акції – Полтавська обласна молодіжна громадська організація “Твій Світ” та співорганізатори - відділ в справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Лубенської міської ради залучають дітей до участі у різних видах ігротек, конкурсів та естафет. Протягом свят підлітки можуть стати учасниками тренінгів, а також переглянути відеофільми про переваги здорового способу життя. Для особливо активних передбачені призи та подарунки. «Стан справ у сфері турботи про здоровя підлітків викликає занепокоєння. Упродовж останніх ро¬ків зберігається тенденція до його погір¬шення: поширення шкідливих звичок, стресові перевантаження, роз¬виток у дітей хронічних захворювань високий рівень інвалідності. А літні канікули – це важливий і цікавий період, коли діти та учнівська молодь мають можливість зміцнити здоров’я, радіючи спілкуванню з друзями у неформальній обстановці» - окреслює проблему голова молодіжної громадської організації «Твій Світ» Олександр Чепур. Як відомо, однією з основних форм організованого відпочинку дітей та підлітків є літні оздоровчі табори (центри), які створюється як позашкільні заклади і функціонують у літній період, під час канікул. Одночасно влітку продовжується розпочата в загальноосвітніх навчальних закладах робота з формування інтересів та уподобань дітей та підлітків. Тут є невичерпні можливості для розвитку творчого потенціалу, задоволення їх особистих інтересів у процесі ігор, розваг та вільному виборі занять до душі. «Турбота про здоров'я дітей є одним з основних показників ставлення держави до проблем підростаючого покоління» - переконує начальник відділу в справах сім’ї та молоді виконавчого комітету Лубенської міської ради Світлана Скиба. Безперечно, канікули – це відпочинок для втомлених за весь навчальний рік наших дітей. Але відпочиває кожен на свій лад. Важливо навчитися правильно відпочивати і навчити цьому наших дітей. Правильно організований відпочинок – це гарний настрій, здоров’я, нові друзі. Це розкриття свого творчого потенціалу і заряд бадьорості на тривалий час. Нагадаємо що заходи відбуваються в рамках соціального проекту «Просвітницька програма «За здорове майбутнє», який реалізується за підтримки відділу в справах сім’ї та молоді Полтавської облдержадміністрації.

Автор: Олександр Чепур


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 червня 2011, 16:57 | Лубни | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації