Вхід | Реєстрація

Перемога юного акордеоніста

Нещодавно в м.Дрогобичі пройшов IV Міжнародний конкурс баяністів-акордеоністів "Рerpetuum mobile". На ньому змагалися понад 400 виконавців із різних країн світу - України, Білорусі, Молдови, Росії, Словакії, Литви, Латвії, Угорщини та ін. Тому у мистецьких колах цей конкурс вважається одним із найскладніших, а перемога - найпочеснішою.
Учасники змагалися у 6 категоріях, де були представлені виступи учнів музичних шкіл, студентів музичних училищ, академій, консерваторій, артистів філармоній, ансамблів та оркестрів народних інструментів. Майстерність виконавців оцінювало поважне журі, у складі якого були відомі музиканти та педагоги: В. Зубицький (Італія), М. Імханицький (Москва). Л. Семешко, М. Давидов (Київ) та ін.
Учасники також мали змогу відвідати концерти видатних виконавців, побувати в м. Самбір та почути, як звучить орган, а також послухати оперу С. Гулака-Артемовського "Запорожець за Дунаєм" у драматичному театрі міста Дрогобич. Для викладачів проводилися майстер-класи з підвищення педагогічної кваліфікації.
Полтавщину на конкурсі представляли учні дитячих музичних шкіл міст Полтави, Лохвиці та Миргорода.
Максим Заремба, учень 5 класу Миргородської ДМШ ім.А.П.Коломійця, вже неодноразово заявляв про себе на конкурсах різного рівня, але в Дрогобичі виступав вперше. Він визнаний одним із кращих акордеоністів у Полтавській області. Будь-який твір у виконанні Максима просто зачаровує своєю віртуозністю та яскравістю.
Максим прикладає багато зусиль для вдосконалення виконавської майстерності, а найкращим прикладом для нього є його викладач із фаху Людмила Василівна Маріна, прекрасний і мудрий викладач, віртуоз-акордеоніст, яка є лауреатом Всеукраїнських та обласних конкурсів.
Завдяки наполегливій праці, щоденним репетиціям, Максим отримав перемогу, для нього хоча і не першу, але таку важливу! Юний акордеоніст відзначений дипломом лауреата III ступеня та медаллю. Одна із мрій Максима Заремби здійснилася!
Адміністрація, колектив школи вітають Максима та Людмилу Василівну з перемогою та бажають нових мрій та їх здійснень!

Автор: І.В.КАЦАРСЬКА, директор Миргородської ДМШ ім.А.П.Коломійця, www.mirgorod.osp-ua.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації