Вхід | Реєстрація

Небезпеки виникнення холери в Полтаві немає, запевняють у міській СЕС

Небезпеки виникнення холери в Полтаві немає, запевняють у міській СЕС
Втім, додають: заспокоюватись зарано і про профілактику забувати не слід. Про що саме повинні пам'ятати полтавці і як контролюють в місті ситуацію з холерою – у фахівців розпитували наші кореспонденти.
У Полтаві холери немає і для хвилювань причини також відсутні. Все, пояснює завідуюча епідвідділенням міської СЕС Марія Катеринчук, через те, що нашу область відносять до 2-ї зони епіднебезпеки по холері. Ми лише спостерігаємо і у нас немає прямих причин для виникнення цієї хвороби. Вона може бути тільки так би мовити «завозною» – тобто, привезеною із іншого регіону.
Марія Катеринчук, завідуюча епідеміологічним відділенням міської СЕС:
— В місті систематично проводиться масштабна робота. Тут задіяні не тільки медичні служби, СЕС, але і служби водопостачання.
Боряться з імовірним злом у Полтаві систематично – орієнтовно із 1 червня проводять мікробіологічний моніторинг – слідкують за циркуляцією холерних вібріонів в воді. В першу чергу – увага на поверхневі водоймища, тобто, річки і озера, відповідно – пляжі.
Марія Катеринчук, завідуюча епідеміологічним відділенням міської СЕС:
— Це проводиться систематично, раз на місяць. Можливо, і частіше - до 2 разів на тиждень - якщо є цьому причини - був дощ і є привід для хвилювання.
Холера як тяжке інфекційне захворювання, пояснюють лікарі, страшна своїм швидким поширенням, зневодненням організму і може призвести до летальних випадків. Зарадити цьому може відома більшості профілактика. Перше і головне – це вода.
Андрій Дзюба, лікар-терапевт 5-ї МКЛ:
— Дотримання елементарних гігієнічних правил - миття рук, споживання тільки питної води. Якщо людина приходить у зону відпочину подивитися, чи немає поруч стічних вод, тоді тільки йти купатися.
Воду можна пити тільки із облаштованих джерел, в ідеалі – кип'ячену і бутильовану. Річкова вода – відповідає нормам для купання, однак, непридатна для споживання і миття продуктів (овочів, фруктів). У питанні холери про самолікування слід забути, а звертатись по допомогу виключно до фахівців.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 червня 2011, 16:05 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації