Вхід | Реєстрація

Дискредитацією ЗНО Табачник створює передумови для його ліквідації

Дискредитацією ЗНО Табачник створює передумови для його ліквідації
Українська народна партія вимагає створити парламентську слідчу комісію для розслідування фактів несправедливості при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників з української мови та літератури. З цією заявою виступив член Правління УНП, відмінник освіти України, лауреат Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2000» Сергій СОЛОВЕЙ.
За його словами, ситуація навколо цьогорічного ЗНО – «свідомий план Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра ТАБАЧНИКА дискредитувати саму ідею зовнішнього незалежного оцінювання». Так політик прокоментував звернення абітурієнтів до профільного міністра, в якому зазначається, що випускники, які складали ЗНО з української мови і літератури 2 червня, дуже незадоволені тим, що абітурієнти ІІ сесії (3 червня 2011 року) отримали, по-перше, легші завдання, а по-друге, деякі з них збігалися із завданнями тестів попереднього дня.
«У минулі роки ЗНО відрізнялося якраз тим, що всі абітурієнти з усіх регіонів - що з села, що з міста - отримали ідентичні за складністю завдання з усіх предметів, тому не виникало жодних сумнівів в об’єктивності та чесності оцінювання», - переконаний СОЛОВЕЙ.
«Тепер же результати ЗНО можуть бути оскаржені як самими абітурієнтами, так і керівництвом вищих навчальних закладів. Таким чином створюються передумови для повної ліквідації зовнішнього незалежного оцінювання та повернення у вступному процесі до радянської корупційної практики іспитів під контролем керівництва ВНЗ», - упевнений член Правління УНП.
«Виходячи з того, що ліквідація ЗНО призведе до порушення гарантованого Конституцією вільного доступу всіх українців до вищої освіти, народні депутати повинні негайно перевірити факти створення нерівних умов при проведенні ЗНО та передати їх правоохоронним органам, щоб зберегти демократичну європейську модель оцінювання знань абітурієнтів», - підсумував Сергій СОЛОВЕЙ.

Автор: прес-служба Полтавської обласної організації Української народної партії


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації