Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах освятили новий храм

У Нових Санжарах освятили новий храм
Нарешті вирішене кількарічне питання – у селищі Нові Санжари принагідно до православного свята Трійці освятили і провели першу літургію в новозбудованому Свято-Троїцькому храмі Полтавської єпархії Української православної церкви. На відкритті у суботу побувала і наша знімальна група.
Попри дощ і негоду для православних вірян, особливо тих, які мешкають у Нових Санжарах, у суботу – справжнє свято. Напередодні дня Святої Трійці освятили і провели першу Божественну Літургію у новозбудованому Свято-Троїцькому храмі. Останній відноситься до Полтавської єпархії Української православної церкви.
Филип, Архієпископ Полтавський і Миргородський:
— Ми, відновлюючи церкви, робимо добре діло - наближаємо людину до Бога.
Чин освячення храму звершив Архієпископ Полтавський і Миргородський Филип, читалася особлива молитва про те, щоб Господь затвердив освячений храм непохитним.
Филип, Архієпископ Полтавський і Миргородський:
— Ми приділяємо особливу увагу відновленню храмів. І завдяки цьому новозведеному храму – це є часточка ходи людини до віри у силу Господню.
Місце під будівництво новозведеного храму було освячене ще у 2002 році. З тих пір, за словами священнослужителів, лишилося головне – бажання відродження, моральні та матеріальна підтримка вірян.
о.Олексій, настоятель Свято-Троїцького храму (с.Нові Санжари):
— Морально допомогти може будь-яка людина, не тільки священнослужитель. Тому велика подяка тим людям, хто не залишився осторонь.
У день першої літургії храм не зміг вмістити всіх бажаючих.
Андрій Река, Новосанжарський селищний голова:
— Питання церков – це питання не одного дня. До революції у нас було 13-ть храмів. Наразі не залишилось ні одного, який би відповідав умовам сучасності.
Володимир Левицький, голова Новосанжарської райради:
— Для нас питання духовності дуже гостро стоїть. Тому що не було місця, куди б людина могла прийти до Бога, це шанс для наших вірян віднайти дорогу до Бога.
Історія розповідає про те, що останній із православних храмів був зруйнований ще у кінці 60-років минулого століття. З 1997 року за ініціативи прихожан Свято-Георгіївського храму села Лелюхівка (що поблизу Нових Санжар) діяв тимчасовий Свято-Троїцький храм. При ньому працювали недільна школа і православна бібліотека.

Автор: Крістіна Криженко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації