Вхід | Реєстрація

Попав у аварію, а сказав що автомобіль вкрали

У Полтаві  26 червня поточного року о 20.00  по вул.Шевченка  від вул.Куйбишева в напрямку вул.Фрунзе рухався невстановлений автомобіль, який навпроти будинку № 58 скоїв зіткнення з автомобілем «ЗАЗ-ДЕУ», що рухався попереду під керуванням 27-річного власника, мешканця Запорізької області.
У наслідок ДТП 18-річна пасажирка «ДЕУ», яка проживає у Полтаві, отримала  струс головного мозку, ушиб грудної клітини і доставлена в 1-шу міську лікарню обласного центру.
На місце пригоди одразу прибули працівники ДАІ та слідчо-оперативна група Октябрського райвідділу міліції. Зібравши максимум інформації правоохоронці розпочали пошуки втікача.
Коли міліціонери впритул наблизилися до зловмисника, той, з метою уникнення відповідальності, вдався до хитрощів. 28 червня 25-річний полтавець інсценував викрадення свого автомобіля марки «ВАЗ 2106» та повідомив в міліцію про незаконне заволодіння його автівкою.
Однак обвести  правоохоронців «кругом пальця» молодику не вдалося. Працівники міліції досить швидко довели факт інсценування викрадення автівки, яку також знайшли. Підпертому беззаперечними доказами втікачу нічого не залишилося, як зізнатись у скоєному. Тепер чоловік відповідатиме перед Законом не лише за ДТП у якій травмувалася людина, а й за неправдиве повідомлення про злочин. Наразі відносно молодика вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 383 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину).
Санкція цієї частини статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешту на строк до 6-ти місяців, або обмеження волі на строк до 3-х років, або позбавлення волі на строк до 2-х років. Та яке саме покарання нестиме утікач згодом остаточно визначить суд.

Автор: СЗГ УДАІ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 липня 2011, 13:24 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації