Вхід | Реєстрація

На Полтавщині працівники міліції затримали 5 браконьєрів

На Полтавщині працівники міліції затримали 5 браконьєрів
Для працівників міліції Семенівщини кінець червня видався «врожайним» на недобросовісних рибалок. Так, нещодавно біля села Погребняків в Сулинському рибзаказнику дільничні інспектори міліції затримали 34-річного непрацюючого чоловіка, який займався незаконним виловом риби. Розставляючи сітки уздовж берега горе-рибалка  виловив 30 кілограмів риби на загальну суму близько 1 200 гривень. Саме з таким здобутком він був затриманий міліціонерами.
Згодом на очі правоохоронцям потрапив ще один 41-річний місцевий мешканець, який на тому ж місці, що й попередник, закидав сітку у воду. Із уловом у 50 кілограмів риби на суму близько 2 200 гривень чоловікові прийшлося розпрощатися та давати пояснення в міліції. А наступного дня, знову ж таки на одному й тому місці, правоохоронці затримали 49-річного чоловіка, який незаконно виловив 20 кілограмів риби вартістю півтори тисячі гривень.
В останній день червня викрито двох спільників, які промишляли браконьєрством на річці Дніпро у Кременчуцькому районі. При затриманні рибалок працівниками міліції, вони вже встигли виловити чималу кількість риби, завдавши державі збитків на суму більше 2 300 гривень.
Наразі усю «здобич» та знаряддя лову у рибалок вилучено.
Відносно самих чоловіків вирішується питання про порушення кримінальних справ за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України (незаконне заняття водним добувним промислом). Санкція вказаної статті передбачає штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, із конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 липня 2011, 10:16 | Семенівка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації