Вхід | Реєстрація

Взявся очистити вулиці Полтави, а «вичистив» міський бюджет

Взявся очистити вулиці Полтави, а «вичистив» міський бюджет
З «легкої» руки керівника одного з комунальних підприємств Полтави міський бюджет «схуднув» на 200 тисяч гривень. Державні кошти 52-річний керівник у лютому 2011 року перерахував на рахунок одного з місцевих товариств – переможців конкурсних торгів на закупівлю послуг з очищення території Полтави від снігу. Щоправда сума виділених коштів перевищила ліміт бюджету, закладений для таких цілей, більше ніж на 100 тисяч. Причому ініціатор та учасники конкурсу визначили його фінал.
Легітимність укладеної угоди піддали сумніву працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю обласної міліції. В результаті ретельної перевірки конкурсної документації правоохоронці з’ясували, що 36-річний директор підприємства-переможця Сергій (ім’я змінено) підбурив керівника іншого підприємства-учасника, яке не мало жодного відношення до замовлених послуг, взяти фіктивну участь у торгах.
Від імені директора «фіктивного» учасника конкурсу були надані документи із завідомо неправдивими відомостями про наявність передбаченого конкурсом обладнання та матеріально-технічної бази, а також із зазначенням (!) завищеної вартості виконання робіт в сумі понад 2 мільйони гривень. Як з’ясувалося в процесі перевірки, за рахунок створення заздалегідь економічно невигідної пропозиції, Сергієві, який оцінив послуги власного підприємства у більше ніж 1,5 мільйони гривень, вдалося спонукати комісію до прийняття рішення на власну користь.
Наразі відомо, що всупереч видаткам держбюджету, передбачених на закупівлю послуг на 2011 рік, які складають 65 тисяч гривень, за договором, укладеним з комунальним підприємством-замовником, переможець торгів встиг отримати понад 200 тисяч гривень.
На даний час за матеріалами УДСБЕЗ УМВС прокуратурою міста порушено кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Меркантильність службових осіб комунального підприємства та учасників конкурсу, які замість вулиць міста «очистили» державний бюджет, може коштувати їм дорожче за гроші, здобуті незаконним шляхом: за подібний злочин передбачено до 10 років неволі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певним видом діяльності.

Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 липня 2011, 12:08 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації