Вхід | Реєстрація

Через байдужість батьків голодній 14-річній школярці довелося красти харчі

Через байдужість батьків голодній 14-річній школярці довелося красти харчі
Днями до чергової частини Семенівського райвідділу надійшов дзвінок від мешканки села Оболонь. Стурбована жінка повідомила, що вночі з її літньої кухні невідома особа викрала 6 кілограмів цукру, банку кави, чайний сервіс, годинник та господарську сумку.
На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група. У ході оперативно-розшукових заходів оперуповноважений сектору карного розшуку Семенівського райвідділу міліції, Віктор Михасько, спираючись на досвід та знання криміногенної обстановки району, швидко окреслив коло підозрюваних та опитав свідків. Наступного дня особу крадія було встановлено. Крадійкою виявилася 14-річна учениця місцевої загальноосвітньої школи.
Перед беззаперечними доказами дівчині нічого не залишилося, як зізнатись у скоєному. Правоохоронцям 14-річна учениця пояснила, що залізла у чужу літню кухню з метою знайти щось (!) поїсти. За словами затриманої, сім’я її дуже бідна. Батько вже досить давно не живе з ними. Мати дівчини не навантажує себе хатніми клопотами і все частіше береться за чарку. Тому турбуватися про себе дівчині з самого малку доводилося самостійно, іноді навіть протиправними діями.
Слід відмітити, що за свої 14-ть років школярці не вперше доводиться спілкуватися з представниками міліції. До цього вона вже двічі притягувалася до юридичної відповідальності за крадіжку та грабіж.
На сьогодні речові докази вилучені. Відносно дівчини вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 липня 2011, 12:17 | Семенівка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації