Вхід | Реєстрація

Упіймали двох «спиртових бізнесменів» за один день

Упіймали двох «спиртових бізнесменів» за один день
Працівники відділу державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС Полтавщини викрили 31-річного спритника, який займався незаконним виготовленням та збутом алкогольних напоїв.
Свою діяльність чоловік проводив у Полтаві по провулку Гористому. Вилучені у нього зразки напоїв були направлені на експертизу до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Полтавській області . Згідно експертної довідки було встановлено, що виготовлений «товар» не відповідає встановленим ДСТУ, зокрема була відсутня належна тара, укупорка, маркування. А за вмістом етилового спирту дані напої взагалі могли становити загрозу життю та здоров’ю людині.
На сьогодні за незаконне виготовлення, зберігання та збут підакцизних товарів відносно «підприємця» порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України. Санкція вказаної статті передбачає обмеження волі на строк до 3 років з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.
Того ж дня дільничними інспекторами міліції Октябрського РВ було затримано ще одну спиртову «бізнесвумен». Як з’ясували правоохоронці, у Полтаві по провулку Піонерському 49-річна непрацююча жінка займалася виготовленням та збутом самогону.
Побачити замість клієнтів на своєму порозі правоохоронців господиня не сподівалася, тож сховати товар не встигла. За місцем мешкання у неї було вилучено 40 літрів закваски, 5 літрів самогону та самогонний апарат.
За аналогічне правопорушення була затримана і 44-річна мешканка села Піски Лохвицького району. Дана добродійка продала спирт непрацюючому 65-річному односельчанину.
Відтепер замість заробітку двом господиням загрожує кримінальна відповідальність, що передбачена частиною 1 статті 203 Кримінального кодексу України (зайняття забороненими видами господарської діяльності).

Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 липня 2011, 09:58 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації