Так, 8 вересня під час обстеження правоохоронці виявили факт зберігання у холодильній камері підприємства курячий фарш без маркування та відповідних супровідних документів, які засвідчують його походження, безпечність та якість. Майже 1300 кілограм фаршу зберігалися на піддонах у 128-ми брикетах. За попередньою оцінкою, вартість виявленої сировини складає понад 11,5 тисяч гривень.
Як повідомив Микола Васюта, начальник відділу ветеринарної міліції, наступного дня, за згодою власника підприємства, було прийнято рішення про утилізацію фаршу шляхом термічної обробки та згодовування тваринам кінологічного центру, підпорядкованого УМВС України в Полтавській області, про що складено відповідний акт.
Що стосується штрафних санкцій, які будуть застосовані відносно власника неякісної продукції, Микола Васюта пояснив наступне: «За виявлені порушення керівництво переробного підприємства притягає до адміністративної відповідальності по ознаках ст. 107 Кодексу України про адміністративні правопорушення».
Згідно санкції зазначеної статті, на посадових осіб накладається штраф у розмірі від дев’яти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.