Вхід | Реєстрація

Півтора кілограми сухої коноплі 70-річна пенсіонерка зберігала щоб підгодовувати козу

Півтора кілограми сухої коноплі 70-річна пенсіонерка зберігала щоб підгодовувати козу
На сьогодні усі селяни та дачники уже знають, або принаймні «десь чули», що вирощувати у власному господарстві рослини коноплі – справа «не зовсім легальна». Але незважаючи на поширену інформацію та багаторазові нагадування, правоохоронці продовжують документувати факти незаконних засівів та зберігання засушених рослин коноплі.
Прикро, що серед землеробів, які вирощують або зберігають заборонені рослини, все частіше трапляються громадяни пенсійного віку. Заздалегідь розраховуючи на лояльне ставлення до поважного віку, літні люди знаходять безглузде виправдання власним протиправним діям.
Чергову чудернацьку історію про те, що суху коноплю зберігає аби підгодувати власну козу, розповіла працівникам Гадяцького райвідділу міліції 70-річна гадячанка. У її господарстві було виявлено півтора кілограми висушених рослин у подрібненому стані, які в подальшому, за твердженнями жінки, повинні були піти на корм тварині.
Жінка переконувала правоохоронців, що кущі коноплі, які виявили в її городі - «самосіяні». Міліціонери ж нарахували ні багато ні мало - 138 «самосіяних» кущів коноплі.
Після проведення експертизи рослин, стосовно господині, яка зігнорувала законодавство держави, в якому чітко окреслені умови настання відповідальності, буде вирішуватися питання про порушення кримінальної справи за статтею 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

Автор: Анна Масельскас, ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 вересня 2011, 12:45 | Гадяч | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації