Вхід | Реєстрація

У Лубнах нетверезий хуліган погрожував міліціонерам ножем

У Лубнах нетверезий хуліган погрожував міліціонерам ножем
«То був не я, це все клята оковита зробила!», - саме так пояснив свій напад на працівників міліції 28-річний лубенчанин.
Того дня, 9 вересня 2011 року, дільничні інспектори міліції Лубенського МВ УМВС Полтавщини, Олександр Щербак та Руслан Лаврик, охороняли громадський порядок на визначеному їм маршруті в центрі міста. Патрулюючи центральну вулицю Лубен, співробітники міліції дійшли до площі Ярмаркової, де зазвичай збирається значна кількість людей.
Дійшовши до центрального пішохідного переходу правоохоронці помітили під світлофором молодого чоловіка, який ледве тримався на ногах і держав у руках пляшку пива. Побачивши міліціонерів у формі молодик раптом почав демонстративно випивати його.
У зв’язку з тим, що розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях заборонено, працівники міліції підійшли до чоловіка та попросили припинити правопорушення. Правоохоронці пояснили захмелілому молодикові, що для відпочинку зі спиртними напоями в державі визначені відповідні заклади.
Та чоловік не збирався виконувати рекомендації стражів порядку, а натомість почав висловлюватись нецензурною лайкою.
Після такої неадекватної реакції з боку правопорушника дільничний інспектор міліції Руслан Лаврик запропонував грубіяну пройти до міськвідділу для встановлення його особи та складання адміністративного протоколу за вчинене правопорушення. У відповідь, молодик несподівано дістав з кишені куртки ножа та почав погрожувати ним співробітникам міліції.
Далі, після кілька секундного розмахування ножем, «п’яничка» вдався до втечі. Проте далеко втекти від дільничних йому не вдалося. Працівники міліції швидко наздогнали, затримали та доставили правопорушника до Лубенського міськвідділу.
Наразі за даним фактом проводиться дослідча перевірка, в ході якої вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину передбаченого частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України (Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків). Санкція цієї частини статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 2-х років.

Автор: Олена Якимець, інспектор Лубенського МВ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2011, 12:17 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації