Вхід | Реєстрація

В Лубнах затримали крадії скутерів, що «промишляли» в трьох районах

В Лубнах затримали крадії скутерів, що «промишляли» в трьох районах
Про те, що життя повчає і вказує на допущені помилки, знають усі та не всі ці помилки визнають і не всі стають на шлях виправлення.
Прикладом цьому є двоє товаришів з Лубен 27-ми та 30-ти років. Обидва чоловіки раніше судимі та ще й не одноразово. За збігом обставин вийшло так, що обоє ніде не працювали. Тож маючи за плечима певний кримінальний досвід, молодики вирішили отримати швидкі гроші.
Особливу увагу хлопців привертали скутери та мотоцикли, які стояли припарковані біля будинків у дворах міста. Тож 8 вересня цього року у вечірній час від під’їзду будинку № 60 по вул. Прикордонників спільники здійснили крадіжку мотоцикла марки «Навігатор».
Вкрадений мотоцикл наступного дня мав уже нового господаря, якому транспортний засіб продали злодії.
В цей час оперативники Лубенського міськвідділу вже працювали над встановленням місця знаходження викраденого майна та самих зловмисників. Адже після виявлення пропажі за допомогою до міліції звернувся справжній власник мотоцикла.
Невдовзі, 21 вересня, працівники карного розшуку не лише виявили місце перебування а й затримали злодюжок.
У відділку міліції хлопці зізналися, що подібним видом «заробітку» вони займаються уже більше місяця. Міліціонери з’ясували, що полем діяльності злодіїв, окрім Лубен, стали й прилеглі райони: Пирятинський та Миргородський, де вони також здійснили крадіжку чотирьох скутерів (по 2 – в кожному районі).
На запитання співробітників міліції, куди вони поділи викрадений автотранспорт, товариші відповіли, що продали. За товар зловмисники отримали близько 5 тис. грн., які, в свою чергу, потратили на власні потреби.
На сьогодні горе – заробітчани утримуються під вартою. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину передбаченого частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортом).
Санкція цієї частини статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 8-ми років з конфіскацією майна. Звісно, якщо у лиходіїв буде що конфісковувати.

Автор: Олена Якимець, інспектор Лубенського МВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2011, 15:22 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації