Вхід | Реєстрація

За привласнення коштів та підробку документів – кримінальна відповідальність

За привласнення коштів та підробку документів – кримінальна відповідальність
Кримінальною справою закінчилася прибуткова діяльність 33-річного кременчужанина, який, займаючи посаду майстра лісу одного з державних лісових господарств регіону, зловживав своїм службовим становищем.
Як встановили працівники відділу боротьби з економічними злочинами УМВС Полтавщини, 16 вересня в селі Майбородівці Кременчуцького району чоловік, підробивши товарно-транспортну накладну та специфікацію-накладну, отримав право на провіз більше 13 кубічних метрів деревини. В подальшому, підприємливий лісник реалізував товар третім особам, чим спричинив державі збитки на суму близько 4 тисяч гривень.
На сьогодні по даному факту порушена кримінальна справа за частиною 1 статті 191 Кримінального кодексу Україну (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) та за частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу Україну (службове підроблення). Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 4-х років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років або без такого.
Аналогічна кримінальна відповідальність загрожує і 31-річній продавчині одного з магазинів Новосанжарського району. Будучи матеріально-відповідальною особою жінка щомісячно привласнювала грошові кошти, які були отримані за товар. Вказаними діями власникові магазину було спричинено збитків на суму близько 20 тисяч гривень.
Відтепер за привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем жінці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 4-х років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 вересня 2011, 13:19 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації