Вхід | Реєстрація

Підсудні у справі "Сороканіжок" кардинально міняють свідчення

Підсудні у справі "Сороканіжок" кардинально міняють свідчення
Один з підсудних сказав, що був готовий на досудовому слідстві узяти на себе і вбивство Гонгадзе
Підсудні у справі "Сороканіжок" кардинально міняють свідчення. Так в засіданні 14 жовтня троє підсудних відмовилися (хто частково, хто повністю) від свідчень які вони давали слідчим до суду.
В першу чергу вони відмовляються від свідчень відносно того, що існувала "якась бригада", що ними хтось керував, що їм показували фотографію потерпілого Гузиченко, щоб вони його знайшли, що при бійці у якій постраждав Гузиченко, використовувалися металеві прути, обрізки труб.
На питання адвокатів, чому вони змінюють свої свідчення, усі стверджували, що "зараз я говорю правду". Пояснити толком, чому ж так вийшло, зміг тільки один:
— Мені 19 років тоді було, зараз я правду говорю, - заявив він в суді - я перший раз з цим зіткнувся і не знав усіх цих нюансів. Нехай це смішно звучить, але я був в шоці і емоційно пригнічений, я був готовий на вбивство Гонгадзе.
Я вийшов поговорити по телефону, з машини вибігли люди скрутили мене, наділи шапку на голову і повезли. Посадили в наручниках до ранку. Потім їх на ремінь замінили. Не годували, пити давали. Не давали подзвонити батькам - тільки уранці рідним сказали.
Через декілька діб у мене з'явився захисник. Я не знав, що можна давати заяву про те щоб не давати свідчення без адвоката.
Суддя Олександр Гусач запропонував підсудним детальніше розповісти про ведення досудового слідства і заявити суду, якщо мали місце недозволені методи і фальсифікація справи. В цьому випадку необхідно призначити перевірку цих фактів. Але підсудні вирішили мовчати і адвокати запропонували повернуться до цього питання тоді, коли в суді опитають слідчих, які вели справу. Прокурор підтримав захисників і суду вирішив дочекатися свідчень міліціонерів.

Автор: Егор СОЛОД, www.telegraf.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 жовтня 2011, 16:00 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації