Вхід | Реєстрація

Бабусю обікрали псевдосоцпрацівники

Бабусю обікрали псевдосоцпрацівники
Нещодавно, 18 жовтня, двоє, так званих, «соціальних працівників» шахрайським шляхом «допомогли» 80–річній пенсіонерці спустошити свій гаманець.
Про злочин міліцію повідомив син потерпілої. 20 жовтня чоловік звернувся у чергову частину Лубенського міськвідділу із письмовою заявою про те, що невідомі особи шахрайським шляхом заволоділи грошима його матері.
Отримавши інформацію, працівники міліції одразу взялися до роботи. При спілкуванні з правоохоронцями старенька розповіла, що 18 жовтня цього року в Лубнах близько 18.00 години у двері її квартири подзвонили. Коли жінка запитала хто прийшов, їй відповіли, що це співробітники пенсійного фонду. Повіривши незнайомцям, пенсіонерка відчинила двері та запросила «гостей» усередину. А далі все пішло за напрацьованим сценарієм. Стареньку шахраї переконали, що мінятимуться грошові купюри і їх негайно потрібно поміняти на менші. Тож господиня, не зволікаючи, винесла незнайомцям 1500 грн., 3 купюри номіналом по 500 гривень кожна, аби поміняти їх на менші купюри. Після «обміну» «добродії» пішли.
І лише після того, як невідомі працівники пенсійного фонду залишили її дім, вона побачила, що на купюрах, які їй дісталися, написано - «СУВЕНІР». Про виявлену підробку жінка повідомила синові, а той, в свою чергу, звернувся до міліції.
Наразі по даному факту вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). За такі дії законодавець передбачив покарання у вигляді штрафу розміром до 850 гривень, або громадських робіт на строк до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2-х років, або обмеження волі на строк до 3-х років.

Автор: Олена Якимець, Лубенський МВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 жовтня 2011, 13:01 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації