Вхід | Реєстрація

Чоловік серед білого дня підстрелив молоду маму

Чоловік серед білого дня підстрелив молоду маму
«В ту мить, коли я передавала донечку сусідові, невідомий чоловік вистрелив мені в ребро. Я впала в канаву і нічого не чула. Набрала номер чоловіка і сказала, що в мене стріляли, потім викликала швидку…»
Після подій 20-го жовтня 23-річна полтавка Вікторія (імя змінено, – від авт.) не може оговтатися й досі. Об 11-тій годині ранку серед вулиці на неї під час прогулянки з півторарічною донькою напав чоловік з сигнальним пістолетом (ракетницею) в руках.
«Він підійшов ззаду і почав вимагати гроші, - згадує Віка, - я відповіла йому, що буду кричати. Він розвернувся і пішов далі у провулок. Ми з донькою пішли в сторону нашого будинку, але за п’ять хвилин цей чоловік з’явився перед нами знову.»
Набравшись рішучості, незнайомець вхопив дівчину за руку і наказав не рухатися. Віка знову ж таки погрожувала кричати, проте чоловік був невблаганним. Він наказав їй віддати цінні речі – гроші, золото, телефон, а також пакет, в якому дівчина несла щойно куплене молоко та памперси.
«Коли я відмовилася віддавати гроші, чоловік змушував мене вести його додому за побутовою технікою, - говорить Вікторія, - я відповіла, що ключі від будинку у чоловіка і що він зараз приїде.»
«Переговори» між Вікою та незнайомцем тривали декілька хвилин, проте молода дівчина трималася мужньо. Найбільше вона переживала за донечку, яку тримала на руках. З її слів, нападник вів себе дуже дивно. Спокійним та виваженим голосом він висував свої вимоги, погрожуючи зброєю, яку ховав під курточкою.
«Я не злякалася зброї, бо думала, що вона не справжня, - говорить потерпіла, - та коли він приставив її мені до ребра, я злякалася за дитину і гукнула сусіда, який вийшов з будинку. Я попросила його забрати малу. Тоді чоловік однією рукою направив зброю на сусіда, а іншою - тримав мене за руку. Донька побігла до сусіда, а я намагалася вирватися з рук нападника. У цей момент він вистрелив в мене…»
Зловмисника полтавські правоохоронці затримали в той же день. Ним виявився 35-річний безробітний полтавець. Міліціонерам кривдник зізнався, що того дня він ходив по місту та шукав роботу. Пістолет взяв з собою для відляку бродячих собак. Придбав його у 2007 році в магазині. Побачивши Віку на вулиці, він начебто впізнав у ній свою знайому, яка три роки тому начебто вкрала у нього 7 000 доларів США. Після цього він почав переслідувати дівчину, а дочекавшись слушного моменту напав на неї.
За словами Сергія Бейгула, першого заступника начальника Октябрського райвідділу міліції міста Полтава, наразі зловмисник заарештований та знаходиться в СІЗО міста Полтава. Зброя, з якої стріляв чоловік дробовим зарядом, вилучена. Порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 187 Кримінального кодексу України – розбій, в ході розслідування якої буде проведено психолого-психіатрична експертиза підозрюваного. Санкція статті 187 передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
Нині Віка проходить курс лікування. Вона скаржиться на біль у всьому тілі та глухоту. Від удару кулі на її тулубі лишилися численні синці. Зараз біля неї її коханий чоловік та донька. Дівчина намагається скоріше забути про той страшний день та з іронічною посмішкою говорить, що одна на вулицю ще довго не вийде.

Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 жовтня 2011, 16:18 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації