Вхід | Реєстрація

Полтавські підприємці «програли в карти» під дулом пістолета 150 000 гривень

Полтавські підприємці «програли в карти» під дулом пістолета 150 000 гривень
Справжній кримінальний трилер розіграли у Полтаві по вулиці Боровиковського троє молодиків. Хлопці надумали силою відібрати гроші у двох підприємців з Полтави, за що й потрапили за грати.
Під приводом пограти у карти на гроші, друзі дитинства: Сергій (24 роки), Артем (25 років) та Максим (24 роки), запросили на найману квартиру двох полтавських підприємців -53-річного Олександра та 34-річного Андрія.
Хлопці знали, що чоловіки при грошах полюбляють грати в карти. Тому й вигадали для них історію про фермера з Шишак, який здав урожай, має «кругленьку» суму і шукає компанію для гри на «великі гроші».
Попередньо домовившись про зустріч, потерпілі, Олександр та Андрій, о 23-й годині під’їхали за вказаною адресою. До гри полтавські бізнесмени підготувалися як слід. Вони взяли з собою готівкою долари, євро, гривні, рублі на загальну суму близько 150 000 гривень.
Зустрівшись в районі автовокзалу, компанія скупилась в супермаркеті та поїхала до квартири, де, за легендою, мав чекати багатий фермер. Однак, увійшовши в квартиру, Сергій, Артем та Максим з порогу повалили чоловіків на підлогу та почали буквально вибивати з них гроші. Олександру одягли кайданки, а Андрію перемотали руки скотчем. Для більшої переконливості прибулим гравцям погрожували пневматичним пістолетом іноземного виробництва «Флабер», били руками та ногами по обличчю та тулубу.
Невдовзі на голові Андрія молодики розбили скляну пляшку і той втратив свідомість. Знущання над бізнесменами тривало до ранку.
За словами начальника відділу карного розшуку Полтавського міського управління УМВС України в Полтавській області Олега Гончаренка, про розбійний напад по вулиці Боровиковського їм повідомив сам Андрій. Чоловік зателефонував на номер «102» та попросив допомоги.
Як з’ясували оперативники, потерпілий зміг вирватися на волю тільки на світанку.
Коли зловмисники добре випили й виводили «полонених» до автомобіля, Андрій зміг віджати скотч та вислизнути з їх рук. Догнати втікача на щастя ніхто не зміг.
Втікаючи, Андрій зустрів перехожого та попросив у нього телефон, щоб набрати номер міліції.
Отримавши тривожний сигнал, міліціонери одразу прибули на допомогу. В ході роботи слідчо-оперативної групи правоохоронці з’ясували, що Олександра зловмисники згодом відпустили, але з пустими кишенями та тумаками.
Зібравши максимум необхідної інформації, оперативники негайно розпочали розшук зухвалих розбійників. Результати роботи міліціонерів не забарилися. Упродовж доби спритників вдалося знайти та затримати.
«На сьогодні всі троє заарештовані та знаходяться в СІЗО міста Полтава, - говорить Олег Васильович, - пневматичний пістолет вилучено. Порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України – розбій. У відповідності до санкції цієї частини статті нападникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7-ми до 10-ти років із конфіскацією майна».

Автор: Алла Квіта, ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 листопада 2011, 11:33 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації