Вхід | Реєстрація

Прийнявши запрошення погостювати, чоловік ледь не втратив автомобіль

Прийнявши запрошення погостювати, чоловік ледь не втратив автомобіль
Минулої суботи, близько 20 години вечора, до чергової частини Шишацького РВ надійшло повідомлення про незаконне заволодіння транспортним засобом. За словами 35-річного потерпілого, того дня він приїхав до свого односельця в гості. Припаркуваши свою машину біля домогосподарства товариша, через декілька годин її вже не виявив. «Я залишив її незамкненою. Навіть і не думав, що цим може хтось скористатися!» - виправдовується чоловік.
Дізнавшись усі обставини події, черговий відразу передав повідомлення розшуківцям. Реакція була миттєва, тож вже через декілька хвилин на місці події працювали працівники карного розшуку Шишацького РВ УМВС України в Полтавській області у складі начальника сектору карного розшуку Василя Лисенка та старшого оперуповноваженого сектору карного розшуку Віталія Шашкова.
Завдяки професіоналізму та злагодженим діям оперативної групи, а також своєчасному повідомленню, злочин було розкрито того ж вечора.
Декількох годин правоохоронцям вистачило аби знайти викрадену машину. Автівка знаходилася на узбіччі проїжджої частини, в чагарнику. Та на цьому робота міліціонерів не завершилася, адже необхідно було знайти «викрадача». Через деякий час особу зловмисника було встановлено.
Зловмисником виявився 19-річний юнак, односелець потерпілого. Із пояснень хлопця стало відомо, що він запримітив на чужому подвір’ї автівку, коли повертався додому. У захмелілу голову прийшла ідея прискорити свій шлях. «На щастя» зловмисника машина була незамкнена, тож реалізувати свій задум хлопцеві вдалося досить легко. Та дорогою юнак не впорався з керуванням і з’їхав у кювет, де й покинув автівку.
За повідомленнями правоохоронців, непрацюючий молодик – прибічник антигромадського способу життя: регулярно зловживає спиртними напоями. Не дивлячись на свій юний вік, вже мав декілька приводів у міліцію за дрібні правопорушення, але урок з цього так і не виніс. Слід акцентувати увагу на тому, що даний злочин було скоєно юнаком в стані алкогольного сп’яніння, що могло б привести до більш тяжких наслідків, у тому числі й до травмування людей.
На даний час вирішується питання про порушення по даному факту кримінальної справи за частиною 1 статі 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом), за яке передбачене покарання у вигляді штрафних санкції, а за наявності більш тяжких обставинах за дане правопорушення хлопцю б загрожувало позбавлення волі від 3 до 5 років.

Автор: Руслан Погрібняк, Шишацький РВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 листопада 2011, 15:10 | Шишаки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації