Вхід | Реєстрація

За дві ночі – вісім грабежів!

За дві ночі – вісім грабежів!
За дві ночі – вісім грабежів! Таким чином «розважалися» троє полтавських хлопців – 21-річний Володимир, 20-річний Максим та 18-річний Руслан.
Молодики зустрілися в мікрорайоні «Половки» в місті Полтава близько 20-ї години вечора. Про побачення домовилися по телефону. Так як ніхто з хлопців не працював, вирішили заробити гроші грабежами. Для реалізації цього плану один з товаришів запропонував пройтися до центру міста через мікрорайон Алмазний пішки. Перед цим купили 2 л пива, яке й розпивали по дорозі.
Гуляючи містом, молодики придивлялися до перехожих, проте нападати не наважувалися. По вулиці Фрунзе компанія побачила чоловіка, який розмовляв по мобільному телефону. Володимир, як старший та сильніший серед хлопців, визначив роль кожного.
«Спочатку ми підійшли до чоловіка та попросили закурити на що він відповів, що не палить, - розповів Максим, - ми відійшли в сторону, подивилися по сторонам чи немає перехожих, а потім знову підійшли до незнайомця та запитали у нього котра година. Чоловік подивився на годинник і в цей момент я вдарив кулаком йому в обличчя. Він впав на землю, проте телефон тримав міцно в руках. Ми вдарили його ще раз по обличчю, вихватили телефон та втекли».
Тієї та наступної ночі кримінальне тріо встигло скоїти близько восьми нападів на жінок та чоловіків, проте правоохоронці мають всі підстави вважати, що їх було скоєно більше.
Відібрані мобільні телефони Володимир залишав собі, сподіваючись згодом збути, а гроші витрачали на спиртне та закуску.
Оперативно припинити злочинну діяльність молодиків вдалося працівникам карного розшуку Октябрського райвідділу міліції. За словами Сергія Бейгула, першого заступника начальника Октябрського райвідділу міліції, дві ночі поспіль хлопці блукали по місту пішки та обирали жертв – переважно дівчат, яких потім штовхали на землю, закривали рот та відбирали сумочки з цінними речами, після чого тікали.
Не зважаючи на юний вік хлопців, двоє з них вже не раз мали проблеми із законом. 20-річний Максим раніше неодноразово був судимий за корисливі злочини. Вперше потрапив на лаву підсудних в 2007 році за грабіж, за що отримав покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.
Наступна судимість хлопця була вже в 2008 році. Тоді за грабіж, крадіжку та незаконне заволодіння транспортним засобом хлопцеві було оголошено вирок у вигляді позбавлення волі на строк 4 роки та 6 місяців, проте в липні 2011 року його було звільнено умовно-достроково і вже у вересні Максим знову став на кримінальну стежку.
21-річний Володимир також мав першу судимість в 2007 році за крадіжку та грабіж, проте був звільнений умовно-достроково.
На даний час всі троє затримані та знаходяться в СІЗО міста Полтава. Порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, вчинений повторно за попередньою змовою групою осіб). Триває слідство.

Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 листопада 2011, 15:38 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації