Вхід | Реєстрація

На Лубенщині під впливом «оковитої» скоєно два вбивства за добу

На Лубенщині під впливом «оковитої» скоєно два вбивства за добу
Днями на території Лубенщини за добу було здійснено аж два вбивства.
Неприємна подія сталася 4 листопада цього року в селі Терни Лубенського району.
У невеличкому будинку цього села проживала сім’я із трьох осіб: мати та двоє синів. Ніхто з родичів не працював, тож виживали на дрібні випадкові заробітки хлопців. І хоча грошей заробляли небагато, проте й ті одразу ж пропивали.
Того трагічного вечора хлопці вкотре повернулися додому із пляшкою оковитої і разом із матір’ю вирішили повечеряти. У ході застілля між нетверезими братами раптом спалахнула сварка, яка невдовзі переросла у бійку. У результаті «поєдинку» 20–річний Іван (ім’я змінено) почав наносити удари руками і ногами у різні ділянки тіла своєму 24–річному брату Олегу (ім’я змінено). Молодик настільки розійшовся, що зміг зупинитись лише тоді, коли побачив, що брат не подає жодних ознак життя. Перелякана мати викликала на місце «побоїща» швидку медичну допомогу. Але лікарі, які прибули на виклик, лише констатували смерть родича та повідомили міліцію.
На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група райвідділу. При огляді тіла померлого правоохоронці та медики виявили численні синці на обличчі, голові та переломи ребер.
Наступного дня судово-медичний експерт підтвердив, що смерть потерпілого настала внаслідок плевропульмонального шоку, закритої травми грудної клітки із множинних переломів ребер.
По факту жорстокого побиття вже порушена кримінальна справа за ознаками злочину передбаченого частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (Умисне тяжке тілесне ушкодження , що призвело до смерті потерпілого. Підозрюваний у братовбивстві молодик наразі перебуває під вартою. За такі дії родичеві загрожує від 7-ми до 10-ти років неволі.

Ще один подібний випадок стався в ніч з 3 на 4 листопада цього року в селі Новооріхівка Лубенського району. В гості до 53–річного Олексія (ім’я змінено) завітав колега по роботі, уродженець та мешканець м. Мелітополь Запорізької області. Олексій зустрів друга тепло. Із самого ранку чоловіки подалися відзначати приїзд товариша. І де того дня їх тільки й не бачили. «Товариші» з’являлися то в місцевому кафе, то в магазині, то на подвір’ї Олексія. І так аж до пізньої ночі. Увечері «друзі» прихопили кілька пляшок горілки і помандрували до Олексія додому. Розмова «за чаркою» затяглася до пізньої ночі. І чим довше чоловіки продовжували своє спілкування, тим напруженішою ставала атмосфера у будинку. Ближче до опівночі компаньйони перестали розуміти один одного і між ними спалахнула сварка, яка поступово переросла в бійку. У ході нетверезої «розбірки» 41–річний Ігор (ім’я змінено), який у 2008 році вже був судимий, вхопив спіральну електроплитку і наніс нею удар по голові господаря будинку. Від удару Олексій впав на підлогу, а Ігор, злякавшись наслідків, хутко покинув помешкання друга і подався у невідомому напрямку.
Наступного дня вранці труп Олексія виявив сусід, який зайшов в будинок через незачинені двері. Він же й викликав міліцію.
Правоохоронці одразу прибули на місце події та розпочали з’ясовувати обставини смерті чоловіка. Невдовзі, у ході оперативно–розшукової діяльності працівники міліції встановили місце знаходження підозрюваного та доставили його до міськвідділу, де він і розповів оперативникам усі деталі тієї трагічної зустрічі. Гість зізнався у вчиненому злочині та шкодує, що так вийшло. Однак, розкаянням життя людині вже не повернути.
Наразі підозрюваний чоловік перебуває під вартою, а відносно нього вже порушена кримінальна справа за ознаками злочину передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство). Санкція цієї частини статті передбачає від 7-ми до 15-ти років неволі.

Автор: Олена Якимець, Лубенський МВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 листопада 2011, 16:21 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації