Вхід | Реєстрація

На Полтавщині мисливець вполював рибалку

На Полтавщині мисливець вполював рибалку
У минулу суботу до Козельщанського райвідділу міліції надійшло повідомлення від працівників районної лікарні про те, що до їх медичного закладу доставлено чоловіка з вогнепальним пораненням лівої лопатки. Потерпілим виявився 41-річний місцевий мешканець. Як з’ясували міліціонери, травму чоловік отримав під час рибалки.
Нещасний випадок трапився 26 листопада поблизу села Приліпки Козельщанського району. Того ранку батько, разом із 20-річним сином, направився на річку Псел з метою порибалити. По дорозі чоловіки декілька разів зустрічали мисливців, які рухалися по лісу загонами. Однак про свої наміри, рибалити неподалік, батько з сином промовчали.
Невдовзі рибалки розмістилися поблизу затоки річки на території держлісгоспу. Тут вони вийшли на лід та почали робити лунки. А неподалік розташувалася група мисливців. Один одного люди не бачили, бо їх розділяли чагарники. Тож жоден з них не здогадувався про присутність інших.
Як водиться на полюванні, мисливці розмістились на місцях, які буливизначені раніше. Чекати довелося не довго. І ось один із мисливців помітив звіра. Нездогадуючись, що поблизу знаходяться люди, чоловік зробив у сторону тварини постріл з мисливської гладкоствольної рушниці ТОЗ-63.
В ціль чоловік так і не потрапив. Проте внаслідок пострілу один із рибалок, що опинився на лінії вогню, отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального поранення лівої лопатки та перелому 9-го ребра зліва.
Як виявилося, поранення отримав старший із чоловіків – 41-річний батько. Його син негайно викликав швидку медичну допомогу. Аби зекономити час, юнак також  зателефонував товаришу, що знаходився на машині неподалік і попросив допомогти. Останній приїхав через декілька хвилин. Пораненого поклали до автівки та виїхали назустріч швидкій. Зустрілися машини в полі, де потерпілий був переданий медикам та направлений до Козельщанської центральної районної лікарні. Наразі стан здоров'я чоловіка лікарі оцінюють як задовільний.
У необережного стрільця зброю міліціонери вилучили та проводять дослідчу перевірку. Наразі по даному факту вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження). Винній особі загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 200 годин або виправних робіт на строк до 2-х років або обмеження волі на строк до 2-х років.

Автор: ВЗГ УМВС (за матеріалами Людмили Черемис, інспектора Козельщанського РВ УМВС України в Полтавській області)


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 листопада 2011, 15:43 | Козельщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації