Вхід | Реєстрація

У Комсомольську три 16-річні дівчини кілька годин знущалися над своєю одноліткою

У Комсомольську три 16-річні дівчини кілька годин знущалися над своєю одноліткою

УМВС Полтавської області вже повідомляв про цей злочин. Наразі стали відомі деталі цієї події.
Центром наступної історії, що трапилася у місті Комсомольську, став звичайнісінький браслет-ланцюжок, який 16-річна Олена (імена змінені – авт.) не повернула колишньому хлопцю. Саме це й стало приводом «серйозної розмови» між дівчиною та трьома її однолітками.
Три шістнадцятирічні месниці, учениця 10-го класу вечірньої школи, учениця 11 класу гімназії та студентка профтехучилища, у ранковий час прийшли до своєї однолітки на дівчачі розбори, обравши місцем їхнього проведення лісо-паркову зону на околиці міста. Дівулі були впевнені, що остання просто не бажає віддавати браслет хлопцю, а тому з нею необхідно поговорити більш жорстко.
«Я так і не зрозуміла, чому вони так зі мною повелися, – говорить Олена. – Спочатку почали вимагати повернути браслет, потім просто вчили мене, як треба жити».
У процесі «з’ясування істини» дівчата розійшлися не на жарт. Вони почали бити нещасну кулаками, коли ж вона впала, то у хід пішли й ноги. Маючи чисельну перевагу, вони не тільки били останню, а й змусили, як вони їй говорили, «рити собі могилу», а також писати передсмертну записку, й, навіть, різати вени власноруч. Для цього дали Олені знайдені неподалік скалки скла. Окрім того юні агресорші відібрали у дівчини мобільний телефон – в якості компенсації за втрачену річ, доки не поверне браслет.
Коли повз дівчат проходили випадкові перехожі, то кривдниці затуляли Олені рот та починали голосно сміятися і розмовляти, створюючи картину дівчачих пустощів.
Дівчина розповідає, що через завдані їй побої навіть кілька разів втрачала свідомість. Коли ж зловмисниці зрозуміли, що їхня жертва намагається їх обдурити і просто дряпає склом руки, замість того, щоб перерізати собі вени, то одна із кривдниць власноруч схопила так звану «розочку» та порізала жертві зап’ястя в області вени. Перелякана Олена втратила свідомість. Лише тоді мучительки злякалися та полишили свою жертву.
«Я думала, що це вже не встану й тут і залишуся, – згадує Олена. – Хвилин 15 я просто сиділа, потім ледве піднялася та попрямувала додому. Була вся у крові, з розбитим обличчям. Перехожі витріщалися на мене, навіть озиралися, коли я проходила повз них».
По дорозі додому дівчина зайшла у лікарню, але лише для того, щоб привести до ладу свій зовнішній вигляд. Коли потерпіла повернулася додому, матір одразу зрозуміла, що доньку побили. «Мама хотіла негайно зателефонувати у міліцію, однак я благала цього не робити. Почувалася дуже зле, тому наступного дня не пішла на заняття,» – продовжує свою розповідь Олена. Коли дівчина звернулася до лікарні, медики констатували струс мозку, травму правого ока, численні синці та порізи. Не зважаючи на вмовляння Олени, мати дівчинки все ж-таки звернулася із заявою до міліції.
Півтора тижні потерпіла лікувалася у стаціонарі лікарні. За той час лише одна із кривдниць прийшла до Олени попросити пробачення. Як потім розповідали знайомі, інша дівчина також приходила до медзакладу, однак так і не змогла зайти до палати знайомої й подивитися їй у вічі. Третя ж і досі погрожує потерпілій розправою під час випадкових зустрічей на вулиці.
Правоохоронці говорять, що дівчата із благополучних родин, на обліку у кримінальній міліції у справах дітей раніше не перебували. З потерпілою кривдниці були раніше знайомі, гуляли у одній компанії, навіть товаришували. Мотиви такої жорстокої поведінки й досі не зрозумілі. Єдине пояснення – бажання самоутвердитися, здобути авторитет у молодіжному середовищі методом насилля.
Наразі по даному факту триває досудове слідство. Відносно кривдниць порушені кримінальні справи за статтями 186 ч. 2 (грабіж) та 127 ч.2 (катування) Кримінального кодексу України. За вказані дії законодавець визначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 7-ми років.


Автор: Анна Одякова, ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 грудня 2011, 10:12 | komsomolsk | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації