Вхід | Реєстрація

У Кременчуці син пастора обікрав його церкву

У Кременчуці син пастора обікрав його церкву

Нещодавно, 22 листопада, до чергової частини Крюківського райвідділу міліції із письмовою заявою звернувся 45-річний місцевий мешканець із заявою про те, що з будинку по вул. Мічуріна невідомий, із застосуванням фізичної сили, заволодів його монітором та системним блоком.
В ході проведення перевірки було встановлено, що за вказаною адресою в місті Кременчуці в одному з житлових будинків розміщена церква, в якій заявник являється пастором. Дане приміщення використовується для проведення богослужінь.
У процесі роботи міліціонери з’ясували, що недавно, із проханням надати притулок, до пастора звернувся 60-річний чоловік, який приїхав до міста із іншого регіону України. Чоловікові не відмовили і він став не тільки проживати в церкві, а ще й підробляти там охоронцем у нічний час.
Тож зі слів охоронця міліціонери дізналися, що 22 листопада близько 22 години у вікно приміщення церкви хтось постукав. Чоловік побачив незнайомого йому молодого хлопця, який прохав про допомогу, у зв’язку із поломкою автомобіля. Коли 60-річний охоронець вийшов на подвір’я, хлопець миттєво вдарив його пляшкою по голові, після чого чоловік втратив свідомість. Удар був настільки сильним, що потерпілий і досі перебуває на лікуванні у 3-й міській лікарні Кременчука.
У процесі розслідування злочину працівники міліції встановили, що нападник був не один. На подвір’ї на нього чекав товариш. Після нейтралізації сторожа, зловмисники разом забігли до приміщення церкви та викрали звідти монітор та системний блок.
Невдовзі оперативники встановили й особи розбійників. Одним із них виявився 18-річний учень 11 класу однієї із шкіл сусідньої області. Юнак із багатодітної малозабезпеченої родини, який раніше вже мав проблеми із законом – в жовтні поточного року скоїв крадіжку в своєму селі.
Інший, 22-річний хлопець, раніше проблем із законом не мав. Однак виявилося, що молодик ніде не працює, а отже не має постійного джерела прибутку, тож і зважився на злочин. Гірким розчаруванням для пастора церкви став той факт, що цей 22-річний хлопчина є його сином.
Міліціонерам нападники пояснили, що вони знайомі близько одного місяця. Познайомили їх дівчата, з якими вони зустрічалися. Вчинити злочин їх спонукало скрутне матеріальне становище. Викрадений монітор молодики здали до ломбарду, а системний блок - до майстерні на запчастини. За все це новоспечений «кримінальний дует» отримав 725 гривень. Гроші хлопці поділили порівну і використали їх на купівлю продуктів харчування та спиртного.
Наразі відносно парубків слідчим відділенням Крюківського райвідділу міліції вже порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (Розбій). Речові докази вилучені. Відносно затриманих обрано міру запобіжного заходу – взяття під варту. За скоєне правопорушення законодавством передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років з конфіскацією майна. Тож надалі справа за Фемідою.


Автор: Олена Жидко, Крюківський РВ КМУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 грудня 2011, 11:45 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації