Вхід | Реєстрація

Хмільне авторалі молодиків «зупинив» залізний стовп

Щоб покататися з друзями «під мухою» по Кобеляцькому району, 20-річний мешканець села Ревущино проник до будинку свого односельця через дах, викрав ключі від автомобіля ВАЗ-21099, а потім і сам автомобіль, який знаходився у гаражі господаря. Після цього молодик автівкою подався до клубу в село Орлик, де на нього чекали троє товаришів.

Випивши горілки, компанія поїхала до сусіднього села Радянське. По дорозі новоспечений водій викраденого автомобіля не впорався з керуванням та в’їхав у залізний стовп. Внаслідок ДТП один з товаришів, що знаходився в салоні авто, отримав перелом руки. Всі інші, у тому числі й злодій, не постраждали. Лікарі, до яких звернувся хлопець з переломом, повідомили про дивного пацієнта в Кобеляцький райвідділ. Отримавши інформацію з лікарні працівники міліції розпочали розслідування.

У ході роботи міліціонери з’ясували, що того ж дня до райвідділу з повідомленням про незаконне заволодіння транспортним засобом звернувся 35-річний мешканець села Ревущино. Чоловік розповів, що з його гаража зник автомобіль ВАЗ-21099, який знаходився у нього на ремонті. Власник автомобіля доручив місцевому майстрові відремонтувати авто, так як готував його на продажу.

Невдовзі працівники міліції знайшли викрадений автомобіль на місці ДТП у технічно-несправному стані. Хлопець, який скоїв незаконне заволодіння, зізнався та дав правдиві свідчення. Він пояснив, що деякий час допомагав чоловіку ремонтувати авто. Того вечора йому вкрай закортіло покататися. Він знав, що господарів немає вдома, а тому проник до будинку та викрав ключі, а потім заволодів і автомобілем. Водійських прав спритник немає.

Наразі по даному факту порушено кримінальну справу за статтею 289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.


Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 грудня 2011, 16:13 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації