Вхід | Реєстрація

Чемпіонат Полтавської ОДЮСШ «Колос» з армспорту

Чемпіонат Полтавської ОДЮСШ «Колос» з армспорту

08 грудня в спортивному залі Полтавської державної аграрної академії проходив Чемпіонат Полтавської ОДЮСШ «Колос» серед спортсменів 1988 р.н. та молодших в особистому заліку. Поборотись приїхали всі найсильніші в області рукоборці, а саме представники команд полтавських ВУЗів , Полтава-молодь, Полтавського району, Козельщини та Кобеляцького районів. Та потрібно наголосити, що наші спортсмени приїхали вже не просто як учасники, а як лідери своїх вагових категорій і навіть у передзмагальній «розвідці» наших бояться.  

Щодо самої боротьби, то серед дівчат у ваговій до 50 кг взагалі всі призові наші: чемпіонкою стала Марина Шуліка, другою Віка Парагіна, третьою Каріна Давид із с.Котовське, мало того і четверте місце за нашою Олександрою Сорокою і лише п’яте і шосте дісталося полтавчанкам. У ваговій до 55кг беззаперечну перемогу на досить високому технічному рівні здобула Маринка Левченко, яка боролася та одночасно виконувала роботу секретаря змагань. Друге місце в цій ваговій посіла представниця Козельщини Аліна Міхно, третьою стала наша юна рукоборчиня з Біликів Лілія Петренко, і лиш наступні місця дісталися полтавчанкам. У ваговій до 60 кг нашим дівчатам протистояли сильні суперниці, тому перемогу святкувала полтавчанка Світлана Харипончук, другою стала представниця Козельщини Тетяна Чиринець і лише третє та четверте місце розділили між собою Юля Калашнікова з Бутенок та Юля Курись. У ваговій до 70кг  вже на перших своїх змаганнях наша юна рукоборчиня Яна Назарько зуміла не лише успішно поборотись, я й вийшла до фіналу де в запеклій боротьбі таки поступилася триразовій призерці України Тетяні Грицай з Полтавського району, але наступного разу сенсаційна перемога над чемпіонами буде точно. У ваговій понад 70 кг одразу чотири представниці кобеляцької школи армспорту змагалися за чемпіонство, але перемогу здобула п’ятиразова призерка чемпіонатів України Анастасія Пінчук студентка ПДАА з м.Глобине, яка лиш в суперфінальній сутичці змогла вирвати перемогу у Альбіни Іваненко з Василівки. «Але це лиш початок протистояння»- наголосила Альбіна, наступного разу хитрощі їй не допоможуть. Третє місце в цій ваговій виборола Оксана Бабенко з Біликів, четвертою стала Оксана Мандибура, шостою Валерія Размясова з Кобеляк. Відповідно п’яте, сьоме місця за полтавчанками.

Серед хлопців у найлегшій ваговій, наймолодші учасники змагань Максим Крецу та Олег Нестеренко з Котовського відважно боролися і змогли посісти  п’яте та шосте місця відповідно. У ваговій до 60 кг перемогу святкував Олег Дудко, друге місце виборов Гарик Матевосян, четверте місце в запеклій боротьбі виборов Олександр Дергунов. У ваговій до 65 кг дуже вдало боровся Міша Федоровський, який вперше взяв участь в таких змаганнях і зумів дістатися 5 місця з дванадцяти учасників в категорії. У ваговій до 75 кг Вардан Матевосян виборов друге місце. Олександр Омельченко (пожежник) з Бутенок одягнувши жовту футболку підтвердив своє лідерство і став чемпіоном у ваговій до 85 кг. Ігор Любавін із с.Свердлове посів третє місце у ваговій до 90 кг.

Взагалі, окрім сухої статистики результатів, потрібно сказати що кожен поєдинок був напруженим і цікавим, а заповнений зал «аграрки» просто вибухав оплесками в очікуванні переможців. Радує й те що кожна вагова була заповнена як кажуть «під зав’язку», тобто «халявних» призерів у боротьбі не буває. Та найголовніше те що підготовка до чемпіонату Полтавської області 2012 року для кобеляцьких рукоборців почалась успішно, оскільки лиш чемпіони попадуть до збірної щоб поборотись на чемпіонаті України, що проходитиме в Одесі 16-18 березня, і відповідно чемпіони України потраплять до збірної для участі в чемпіонаті Європи, що проходитиме в Польщі та чемпіонаті Світу в Бразилії.

 

10 грудня в Дніпропетровську на Всеукраїнському комерційному турнірі зібралися найсильніші рукоборці з різних куточків нашої держави. Маючи лише один день відпочинку після боротьби в Полтаві, Кобеляцькі рукоборці теж вирішили спробувати свої сили й серед дорослих спортсменів. І як результат три кубки і шість медалей на п’ятьох, а саме: Віка Парагіна стала чемпіонкою у ваговій до 45 кг, а потім ще виборола срібну медаль у ваговій до 55 кг, поступившись неодноразовій чемпіонці України серед юніорок Брикайло Тетяні з Кривого Рогу. Марина Шуліка боролася у ваговій до 60 кг і стала чемпіонкою, здолавши титулованих жінок рукоборчинь, мало того вона поборола Пенькову Наталію учасницю цьогорічного чемпіонату світу у ваговій до 60 кг серед жінок вікової групи за 40 років. Альбіна Іваненко виборола срібло турніру, чисто програвши у фіналу одній із найсильніших жінок України в абсолютній ваговій, багаторазовій чемпіонці українських та міжнародних змагань Мушенок Т. Олександр Омельченко у ваговій до 80 кг на ліву руку взагалі не знайшов собі рівних вигравши всі поєдинки, а от на праву посів лиш п’яте місце і в сумі рук – срібло змагань. Гарик Матевосян у ваговій до 60 кг в напруженій боротьбі завоював бронзу чемпіонату.

 

 

 



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 січня 2012, 17:46 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації