Вхід | Реєстрація

Зайшов до знайомої щоб украсти телефон

Зайшов до знайомої щоб украсти телефон

На початку тижня, під час відпрацювання Полтавського району,працівники сектору карного розшуку Полтавського райвідділу міліції викрили шахрая, який обманом забирав у мешканців села Лукіщено мобільні телефони.

Зловмисником виявився 29-річний непрацюючий мешканець Новосанжарського району, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення різного роду злочинів.
За словами затриманого, 27 грудня о 15 годині він приїхав в село Лукіщено Полтавського району до знайомої. Прийшовши до її будинку, йому відчинила двері 8-річна дівчинка - донька господарки. Дитина повідомила, що мами дома немає. Саме в цю мить у чоловіка з’явилася «ідея» - заволодіти чужим мобільним телефоном.
Зловмисник наказав дівчинці віддати йому мобільний телефон, запевнивши дитину, що її мати дозволила йому скористатися їх телефоном. Дівчинка, повіривши незнайомцю, беззаперечно віддала телефон.
Після цього останній попрямував до сусіднього будинку, де проживав його знайомий. Двері відчинила жінка - співмешканка господаря. За аналогічною схемою чоловік у неї також попросив телефон, нібито подзвонити, після чого зайшов за будинок та зник у невідомому напрямку.
Викрадені мобільні телефони спритник збув у місті Полтава невідомим особам за 60 гривень кожний, завдавши своїми діями матеріального збитку потерпілим на загальну суму близько 800 гривень.
На даний час відносно зловмисника вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками статті 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.


Автор: Лілія Овчаренко, інспектор Полтавського РВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 січня 2012, 13:54 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації