Вхід | Реєстрація

Кременчуцькі правоохоронці затримали на хабарі викладача ВИШу

Кременчуцькі правоохоронці затримали на хабарі викладача ВИШу

Днями кременчуцькі оперативники задокументували факт отримання хабара одним із викладачів вищого навчального закладу міста.
Перебуваючи на посаді старшого викладача, освітянин вимагав від студентів ВИШу хабарі за успішну здачу заліку з його предмету.
«Такса», визначена заповзятливим викладачем, варіювалася від 200 до 400 гривень, залежно від оцінки. Розрахунок між студентом і викладачем відбувався безпосередньо під час заліку. Шляхом нехитрої маніпуляції із заліковкою викладач отримував винагороду за свою «поблажливість», а студент оцінку, еквівалентну вартості послуги.
При затриманні правоохоронці вилучили у педагога гроші в сумі 1800 гривень. Наразі вже задокументовано 5 фактів отримання хабара викладачем.
Відносно нього вирішується питання про порушення кримінальної справи за частиною 1 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). Санкція даної частини статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 12750 до 25500 гривень або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Триває дослідча перевірка.


Автор: Тетяна Романчук, Кременчуцьке МУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 січня 2012, 14:28 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації