Вхід | Реєстрація

Керівник підприємства на банкруті «наварив» 5 мільйонів гривень

Керівник підприємства на банкруті «наварив» 5 мільйонів гривень

Заборгувавши банку 5 мільйонів гривень, керівник підприємства-банкрута без відома кредитора та погодження з державною виконавчою службою, всупереч мораторію, продав заставне майно. Приховавши свої наміри від фінансової установи, з якою додатково були укладені договори застави та іпотеки (як гарантія виконання кредитних зобов’язань), боржник вивів з експлуатації, списав та відчужив свої активи.

Свавілля 29-річного керівника підприємства, який порушив процедуру банкрутства, ініційовану господарським судом Полтавської області, призвело до втрати заставного майна на суму близько 6,5 мільйонів гривень.

На даний час за матеріалами відділу Державної служби протидії економічній злочинності Миргородського міськвідділу порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 221 Кримінального кодексу України.

За умисне відчуження майна в період провадження в справі про банкрутство, яке правоохоронці інкримінують недобросовісному керівникові, йому загрожує до 3 місяців арешту з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Окрім того, дебіторові доведеться відповісти за своїми правовими зобов’язаннями перед кредитором.


Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 січня 2012, 12:21 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації