Вхід | Реєстрація

У Полтаві чоловік викрав ноутбук, але через докори совісті повернув його на місце

У Полтаві чоловік викрав ноутбук, але через докори совісті повернув його на місце

Нещодавно, домовившись про зустріч з можливим роботодавцем, 24-річний полтавець направився до обумовленого міста. Але зустріч зірвалась. Настрій був зіпсований. Молодий чоловік зайшов до найближчого кафе, випив пляшку пива. Настрій не покращився. Та й проблема з можливим заробітком залишилась не вирішеною.

На думку нічого доброго не приходило, а тому полтавець вийшов з кафе та гуляв містом. Прогулюючись, він вирішив зайти до свого знайомого, який працював в одному з магазинів. Знайомого на місці не було.
Чоловік став бродити по магазину між рядами товарів, роздивлятися на ноутбуки, вивчав їхню конфігурацію. Адже хлопець вже давно хотів придбати собі ноутбук. Увагу молодого чоловіка привернув «найкрутіший» з них, вартість якого становила 7999 гривень.

Побачивши, що ноутбук не закріплений, спритник втратив самоконтроль, сховав його під куртку і вийшов з магазину не поміченим у крадіжці. Але прийшовши додому, чоловік пошкодував про скоєне і почав думати, яким чином повернути крадену річ.

Дочекавшись наступного дня, він повернувся до того самого магазину та, представившись кур’єром, визвав начальника охорони магазину і передав йому ноутбук.

Саме так молодий чоловік пізніше пояснював правоохоронцям про скоєне.

Щоправда, на момент передачі ноутбука до магазину, його працівники вже помітили пропажу та проінформували міліцію, яка одразу розпочала пошуки злодія.

За фактом крадіжки Октябрським райвідділом міліції міста Полтава проводиться дослідча перевірка, в ході якої вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадання чужого майна). За такі протиправні дії передбачено покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Та чи врахує суд докори сумління молодика та повернення ним краденого за власною ініціативою, покаже час.


Автор: Світлана Росса, помічник начальника Октябрського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 січня 2012, 13:32 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації