Вхід | Реєстрація

Полтавська область: підбито підсумки роботи рятувальників регіону за 2011 рік

Полтавська область: підбито підсумки роботи рятувальників регіону за 2011 рік

2 січня у Полтаві пройшла розширена нарада з підбиття підсумків роботи територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення за 2011 рік та пріоритетних завдань на 2012 рік.
Засідання пройшло за участю заступника голови Полтавської обласної державної адміністрації Бориса Галушки, членів обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також представників засобів масової інформації. Міністерство надзвичайних ситуацій представляв директор Департаменту організаційно-контрольної роботи МНС України Анатолій Бойко.
Засідання розширеної наради відкрив та проводив Роман Кириленко, якого наказом МНС України від 23 січня 2012р. №44 призначено начальником Територіального управління МНС України в Полтавській області.
На початку наради Борис Галушко та Анатолій Бойко теплими словами подякували за службу колишньому начальнику УМНС у Полтавській області Андріану Орліковському та вручили йому пам’ятний лист та квіти. Також, заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Борис Галушко подякував полтавським рятувальникам за самовіддану службу під час ліквідації надзвичайних ситуацій і подій та за врятовані людські життя.
Під час наради про досягнення, статистику, стан реагування на надзвичайні ситуації в області та заходи щодо покращання виконання завдань за призначенням доповів заступник начальника Територіального управління МНС у Полтавській області Микола Вінніков. Так, протягом 2011 року робота Полтавської територіальної підсистеми цивільного захисту була спрямована на недопущення виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, зменшення їх негативного впливу впровадження комплексу заходів направлених на захист населення і територій, а також на ліквідування у найкоротші часові показники надзвичайних подій, що виникали. У 2011 році на Полтавщині зареєстровано 2 надзвичайні ситуації,а саме 1 техногенного та 1 природного характеру, а саме: 14 січня в с. Онищенки Решетилівського району, в приватному господарстві виявлено загибель 2 голів великої рогатої худоби, що було підтверджено експертизою державної регіональної лабораторії ветеринарної медицини та 23 жовтня минулого року в м. Глобино сталося ДТП, внаслідок якого на місці пригоди загинуло 8 осіб.
В минулому році на Полтавщині виникло 2730 надзвичайних подій, що на 5,4% більше, ніж за аналогічний період 2010 року. Найбільш характерними надзвичайними подіями року що минув були 1236 пожеж, 1050 ДТП, 125 випадків виявлення застарілих боєприпасів та 93 нещасних випадків з людьми на воді. Внаслідок надзвичайних подій загинула 446 осіб, що на 14,1% більше ніж у 2010 році, постраждало 1486 осіб, що на 23,2 % більше ніж у минулому році. Завдяки умілим і оперативним діям особового складу підрозділів МНС області було врятовано життя 354 особам (із них 43 дитини) та матеріальних цінностей на суму 88 млн. 620 тис. грн.
У 2011 році на території Полтавської області зареєстровано 125 випадків виявлення застарілих боєприпасів, що на 11,6 % більше, ніж за аналогічний період 2010 року (112). Загальна кількість виявлених вибухонебезпечних предметів у 2011 році становить 4028 ВНП, (642 артилерійських снаряди, 802 мінометні міни, 2 протитанкові міни, 14 авіабомб, 1439 гранат, 1000 запалів до гранат,128 підривників, 34713 набоїв та 25,6 кг вибухівки) та 34 713 набоїв.
Поряд з знешкодженням та знищенням виявлених на території області вибухонебезпечних предметів, проводилась робота щодо обстеження колишнього авіаційного полігону «Яреськи».
За 2011 рік проведено поглиблену очистку 61 га території полігону, знешкоджено та знищено 82 одиниці вибухонебезпечних предметів.
З метою ознайомлення з завданнями і заходами щодо очищення території колишнього авіаційного полігону «Яреськи» від вибухонебезпечних предметів, 28 вересня 2011 року проведено зустріч експерта Служби ООН з протимінної діяльності Дика Енгельбрехта, також 22.10.2011 року проведено зустріч експерта ОБСЕ з питань протимінної діяльності Еміля Хасанова. Оцінка виконання підрозділами дій за призначенням – «відмінно».
З метою належної організації службової діяльності, підвищення ефективності заходів оперативного реагування на території Полтавської області визначено 5 відповідних міжрайонних зон відповідальності щодо проведення аварійно-рятувального обслуговування та виконання невідкладних аварійно-рятувальних робіт, створено 5 державних аварійно-рятувальних служб, які пройшли відповідну атестацію Центральною міжвідомчою атестаційною комісією МНС України.
Підрозділи УМНС знаходяться в постійній готовності до виконання завдань за призначенням. Всього на цілодобовому чергуванні в підрозділах області знаходиться в середньому 250 співробітників (із них на чергуванні в об’єктових частинах – 78) та 73 одиниці пожежної та спеціальної техніки.
В підрозділах Полтавського обласного гарнізону служби цивільного захисту знаходиться 122 пожежні автоцистерни та 65 спеціальних автомобілів, з яких 10 пожежних автодрабин для гасіння пожеж і рятування людей з будівель і споруд висотою до 30 м.
На закритті розширеної наради Борис Галушко наголосив на готовності влади Полтавської області надавати всіляку підтримку службам цивільного захисту у питаннях попередження надзвичайних ситуацій. Підсумовуючи сказане на нараді, Борис Галушко відзначив злагоджену роботу владних структур області, підрозділів МНС та усіх служб цивільного захисту Полтавщини.


Автор: УМНС у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 лютого 2012, 09:33 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації