Вхід | Реєстрація

У Лубнах міліціонери затримали «цвинтарного вандала»

У Лубнах міліціонери затримали «цвинтарного вандала»

Зазіхання на світлу пам'ять покійних людей – це кощунство та неповага до суспільства. Проте знаходяться такі особи, яких назвати людьми язик не повертається. Адже вони, без страху перед земним та Божим судом, заради особистої утіхи варварськи розкурочують могили на цвинтарях, забираючи звідти все, що має відношення до металу.

Нещодавно одна за одною до міськвідділу посипалися заяви від потерпілих. Люди повідомляли, що на могилах їх родичів хтось зняв огорожу, металевий столик, металеві ланцюги тощо.

Міліціонери одразу взялися за пошуки руйнівника могил. Невдовзі, 29 січня, у процесі оперативно-розшукової роботи, оперативникам вдалося затримати лиходія. Ним виявився 50–річний мешканець Лубен. Правоохоронці з’ясували, що чоловік із своїх 50-ти років життя, 30-ть провів за гратами.

На волі кримінальник зі стажем не знав чим йому зайнятися, бо нічого, крім красти, він не вмів. Тож єдиними перевіреними способами швидкого заробітку були для нього шахрайства і крадіжки.

Правоохоронці встановили, що упродовж двох останніх місяців підозрюваний здійснював наруги над могилами на кладовищі, яке розташоване на вулиці Гайдая у місті Лубни. Із слів самого затриманого, на «заробітки» він виходив декілька разів на тиждень. Проходячи повз могил, вандал знімав все залізне і все, що можна було понести в руках. За період свого «промислу» безбожник здійснив наругу більше ніж на 15–ти похованнях.

Міліціонерам чоловік поскаржився, що він проживає один, ні батьків, ні дружини не має. А діти від нього відвернулися, знаючи про його кримінальне минуле. Ось він і наважився на такі радикальні способи заробітку. Прибуток від такої “роботи”, зі слів чоловіка, складав 60-80 гривень у день. На пляшку волоцюзі вистачало, а все інше для нього не важливе.

Наразі по даним фактам слідчим відділом лубенської міліції уже порушено 3 кримінальні справи за ознаками злочинів передбачених частиною 2 статті 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою). У ході розслідування кримінальної справи з’ясувалось, що на рахунку підозрюваного є ще й факти крадіжки та шахрайства. За вчинене досвідчений кримінальник може отримати від 3-х до 5-ти років увязнення і повернутися у звичні місця.


Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 лютого 2012, 11:47 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації