Вхід | Реєстрація

Міліціонери затримали «крадіїв-каскадерів»

Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю Полтавщини викрили та затримали організовану злочинну групу у складі трьох осіб, які «спеціалізувалися» на крадіжках з рухомого автотранспорту.

Троє кременчужан, 24-х, 39-ти та 38-ми років, останній з яких, до речі, раніше вже судимий за аналогічні злочини, протягом минулого року систематично здійснювали крадіжки краму з вантажівок на автошляху Кіровоград-Полтава. Крадії діяли у нічний час, з чітким розподілом ролі кожного учасника групи.

Як розповів Геннадій Бендрик, заступник начальника УБОЗ УМВС України в Полтавській області, чоловіки «працювали» на автошляхах Полтавської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей за добре напрацьованою схемою. Так, водій наближав легковий автомобіль із вимкненими фарами впритул до напівпричепу, коли той рухався зі швидкістю не більше 30-40 кілометрів на годину, інший учасник ОЗГ через вікно вилазив на капот автівки, пошкоджував замок дверей вантажівки, проникав всередину та викрадав звідти пакунки з товаром, які в подальшому передавав третьому зловмиснику всередину легковика.

«Каскадер» мав при собі відповідне спорядження: металеві фомки, болгарки, кусачки тощо, яке застосовувалося в залежності від виду запираючого пристрою дверей. Два автомобілі («Ауді В4» та «Ауді А6»), безпосередньо на яких вчинялися крадіжки, були спеціально обладнані форсованими двигунами та посиленими капотами.

Потім викрадені речі відвозилися у спеціально орендовані приміщення, де зберігалися до їх реалізації.

- Працівниками УБОЗ вже задокументовано 20 фактів крадіжок товарно-матеріальних цінностей, вчинених затриманими особами, – говорить Геннадій Бендрик. – Під час проведених обшуків окрім знарядь вчинення злочинів, були вилучені партії різноманітних товарів: від оргтехніки та автозапчастин, до косметики та продуктів харчування.

Отримані в результаті збуту викраденого кошти учасники ОЗГ використовували для придбання автомобілів, закупівлі паливно-мастильних матеріалів та на власні потреби.

- Відносно затриманих порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана із проникненням у сховище), – коментує Геннадій Іванович. – Законодавець передбачив за даний злочин покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.


Автор: Анна Одякова, ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 лютого 2012, 16:42 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації