Вхід | Реєстрація

Спритність рук привела до статті Кримінального кодексу України

Спритність рук привела до статті Кримінального кодексу України

Продавець одного із полтавських магазинів звернулася до правоохоронців із повідомленням про те, що її ошукали при покупці. Того дня до магазину завітали дівчина з батьком. Вибирали для покупки дівоче пальто. Донька зробила свій вибір, але, нажаль, у батька не вистачало грошей. У магазині зробили знижку на 50 гривень. Та це не допомогло – коштів все одно не вистачало. Однак чоловік надіявся придбати саме це пальто. Він попросив деякий час не продавати його, повідомивши, що невдовзі прийде за покупкою із необхідною сумою.
Згодом чоловік повернувся. Маючи при собі потрібні кошти, одразу розрахувався. Продавець перерахувала гроші і повідомила, що не вистачає 3-х гривень. Чоловік знову взяв гроші і повторно перерахував їх сам. Після перерахунку він повідомив, що дійсно помилився, тож додав 3 гривні та повернув гроші продавцеві. Потім взяв свою покупку і пішов. Після такого спілкування якимось незрозумілим чином у продавця залишилось лише 50 гривень.
Зрозумівши, що жінку ошукали, міліціонери одразу розпочали пошуки зловмисника. Невдовзі спритника вдалося вирахувати.
У міліції чоловік розповів, що він навмисно надав замість потрібної суми у 850 гривень 847. А після повторного перерахунку, він додав 3 гривні і у процесі повернення грошей непомітно знизу забрав великі купюри собі. У решті грошей залишилися купюри невеликого номіналу на загальну суму 50 гривень.
Працівники Октябрського райвідділу міліції Полтави за цим фактом порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), яка передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.
Після завершення досудового слідства кримінальна справа буде направлена до суду, який і поставить крапку у цій історії.


Автор: Світлана Росса, Октябрський РВ УМВС Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 лютого 2012, 11:53 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації