Вхід | Реєстрація

«Гроші витрачаються на сурогатні продукти»

«Гроші витрачаються на сурогатні продукти»

Минулого понеділка відбулась чергова щотижнева апаратна нарада районної державної адміністрації, на якій говорили про стан зимівлі худоби в районі та житлові субсидії.

Уже традиційно апаратну нараду розпочали з привітань. Микола Шабалтій, заступник голови райдержадміністрації, привітав Вадима Розсоху — нового керівника Кобеляцької міжрайонної державної фінансової інспекції. Далі Таміла Шевченко розповіла про основні суспільно-політичні новини держави, області та району. А Микола Шабалтій поділився місцевими новинами. Зокрема повідомив, що минулої суботи в навчально-виховному комплексі № 1 введено в експлуатацію напольний ринг.

— Ви знаєте, — каже Микола Павлович, — що згідно з Постановою Кабінету Міністрів, 2012 рік оголошено роком спорту і здорового способу життя. Тому в районі постійно проводяться спортивні заходи. Вартість напольного рингу — двадцять тисяч гривень. Переданий він обласною державною адміністрацією. Вже були проведені офіційні змагання. На турнір приїжджали боксери із Лубен, Глобинського, Новосанжарського та Решетилівського районів. Ну і, звичайно, брали участь у турнірі кобелячани. До речі, за рік діяльності секції боксери Кобеляцького району здобули на обласних та всеукраїнських турнірах шість золотих медалей, десять срібних і дві бронзові.

Після цих новин запросили до слова Тетяну Чердак, начальника управління агропромислового розвитку. Вона розповіла про стан зимівлі худоби в сільськогосподарських підприємствах району. Зі слів Тетяни Андріївни, тваринницькі приміщення до зимівлі підготовлені. Зокрема, проведений поточний ремонт дахів, годівниць, водопостачання та інше. Також забезпечений зимовий раціон годівлі тварин.
Микола Шабалтій поцікавився, які заходи плануються щодо збільшення поголів’я корів? Тетяна Чердак відповіла, що зараз проводиться робота по зміні юридичного статусу підприємств, які займаються тваринництвом.

— Показники минулих років у цьому році досягнути плануєте? — поцікавився Микола Павлович.

— Звичайно, — каже Тетяна Андріївна. — У порівнянні з минулим роком, зараз різниця становить 168 голів. А ще до жовтня минулого року ця різниця була 368 голів.

— Питання зимівлі худоби актуальне, — каже Микола Шабалтій. — Та ще актуальнішим питанням є збільшення поголів’я ВРХ, зокрема, корів. Усі ми знаємо про стан здоров’я нашого підростаючого покоління. Та коли у молодих людей із села, яким по 25–30 років і які вже мають власних дітей, ми запитуємо про те, чи мають вони корову чи козу, то переважна більшість людей відповідає, що ні. А це молоді люди, які офіційно ніде не працюють і навіть не працюють на себе, зате отримують кошти від держави. А ці гроші витрачаються на те, щоб придбати якісь сурогатні продукти харчування замість якісних продуктів власного виробництва.

З наступного питання про призначення населенню житлових субсидій доповідала виконуюча обов’язки начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Людмила Білаш.

— Для надання населенню житлових субсидій за спрощеним порядком на 2012 рік передбачено субвенцію з державного бюджету на суму 1 мільйон 829,5 тисяч гривень, — каже Людмила Володимирівна. — За 2011 рік використано 1 мільйон 309,3 тисяч гривень. За 2010 рік — 711,1 тисяч гривень. За жовтень-грудень 2011 року звернулось 1467 сімей за призначенням житлових субсидій для відшкодування витрат оплати житлово-комунальних послуг. Призначено 1395 сім’ям, з них на загальних підставах — 1333 сім’ям, за рішенням районної комісії — 362 сім’ям. У 2011 році було призначено на 296 субсидій менше, ніж 2010 року.

Голова районної ради Юрій Тагадюк поцікавився станом забезпечення автотранспортом інвалідів та учасників Великої Вітчизняної війни.

Людмила Білаш відповіла, що цього року видано три автомобілі. А загальна черга по області становить 346 чоловік.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 лютого 2012, 10:36 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації