Вхід | Реєстрація

Спочатку допоміг, а потім відлупцював і пограбував

Спочатку допоміг, а потім відлупцював і пограбував

47–річний мешканець села Шершнівка та 29–річний мешканець села Войниха Лубенського району, до 16 лютого раніше ніде і ніколи не зустрічалися. А познайомились товариші у маршрутному таксі, на якому поверталися із міста додому. Розговорились чоловіки ще у маршрутці. І так, розмовляючи, доїхали до села Войниха, де на одній із зупинок разом і вийшли. Опинившись на вулиці один із чоловіків дістав мобільний телефон, аби зателефонувати додому. Але побачив, що акумуляторна батарея розряджена. Тоді чоловік поскаржився своєму новому другу, що в нього сів телефон. Останній, у свою чергу, люб’язно запропонував допомогу і запросив нового знайомого до себе додому, щоб зарядити телефон. Той, не зволікаючи, погодився. По дорозі чоловіки одноголосно вирішили зайти до магазину та купити пляшку. Адже треба ж буде їм чимось зайнятися, доки телефон буде заряджатися.

Вдома «за чаркою» товариші не збагнули, як пройшли півтори години і телефон уже був заряджений. Тож коли гість забрав телефон, господар почав вимагати, аби той заплатив йому за надану послугу. Чоловік не став перечити і діставши із гаманця 20 гривень, дав їх господарю помешкання. Саме в цей момент, коли гість діставав гроші, власник оселі побачив, що в гаманці у «друга» є досить пристойна сума. Тож чоловік вирішив, що з товаришами потрібно ділитися. Коли вони вийшли на вулицю і зайшли за будинок, господар раптово почав наносити удари по голові гостя. А коли останній звалився з ніг і впав на землю, нападник бив його доти, доки бідолашний знепритомнів.

Прийшовши згодом до тями, побитий побачив, що в нього зникли особисті речі, гроші в сумі 2000 гривень та мобільний телефон. Діставшись до першого під’їзду будинку, біля якого потерпілий знаходився, він подзвонив у двері найближчої квартири, до якої зміг дійти, а далі уже господарі квартири викликали швидку, яка і доставила чоловіка із тілесними ушкодженнями до приймального відділення Лубенської ЦМЛ. Лікарі швидкої про даний випадок повідомили до Лубенського міськвідділу міліції. Правоохоронці одразу виїхали за викликом і з’ясували усі обставини даної події. У той же вечір міліціонери затримали та доставили до міськвідділу грабіжника, який так «люб’язно допоміг» перехожому.
У міськвідділі співробітники карного розшуку з’ясували, що нападник має уже не одну судимість і відбував покарання за подібні злочини. На запитання оперативних працівників, для чого він побив гостя і заволодів його речами, зловмисник відповів: «На той момент я взагалі не думав про наслідки, адже мені вкрай потрібні були гроші».

На сьогоднішній день агресивного молодика тримають під вартою, а по даному випадку слідчим відділом Лубенського МВ УМВС Полтавщини порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.


Автор: Олена Якимець, Лубенський МВ УМВС Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 березня 2012, 12:17 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації