Вхід | Реєстрація

Миргородським втікачам присудили більше 8 років кожному

Нагадаємо, 5 червня 2011 року, о 09 годині 35 хвилин, з приміщення ІТТ Миргородського міськвідділу УМВС України в Полтавській області під час прогулянки у «дворі для затриманих» 25-річний мешканець міста Миргород, і 24-річний мешканець села Ковалі, Чорнухинського району, скориставшись тимчасовою відсутністю нагляду за ними, одночасно, вдвох руками відігнули охоронні грати, зробили отвір в огорожі і скоїли втечу з-під варти.
У результаті цілодобового «сканування» області мобільними групами міліції 7 червня 2011 року, близько 22 години ночі миргородськими розшуківцями було затримано 25-річного втікача. Переховуючись від переслідування останній облаштував собі схованку на території складів колишньої міжрайонної торгівельної бази Миргородської райспоживспілки.
Його 24-річного товариша по камері правоохоронці затримали 13 червня 2011 року вже у Чорнухинському районі, де втікач переховувався у свого знайомого і «весело», за чаркою горілки проводив час.
У судовому засіданні підсудні свою вину в інкримінованому їм злочині визнали частково (заперечували попередню змову, хоча діяли спільно: в той час коли один відволікав увагу постового, інший відігнув решітку охоронних грат), проте їх вина повністю була доведена результатами судового слідства і підтверджена сукупністю належних доказів, безпосередньо перевірених судом.
23 грудня 2011 року Миргородським міськрайонним судом Полтавської області кожного із злочинців-втікачів засуджено до 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією усього особисто їм належного майна.
Вирок суду набрав законної сили 11 січня 2012 року.


Автор: ВЗГ УМВС Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 березня 2012, 17:55 | Миргород | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації