Вхід | Реєстрація

Сирне «підприємство» у колишній сільській лазні

Сирне «підприємство» у колишній сільській лазні

Повна антисанітарія і недотримання будь-яких виробничих норм: павутиння, брудні бочки з молоком, недопалки з-під сигарет і навіть екскременти тварин. Купуючи у торгівельних точках молочні сирні продукти, пересічні споживачі про весь цей жах навіть подумати б не могли.
7 березня співробітники відділу ветеринарної міліції спільно із санітарно-епідеміологічною службою і працівниками Управління ветеринарної медицини виявили у приміщенні колишньої лазні одного із сіл Чутівського району підпільний цех по переробці та виготовленню сиру «Сулугуні».
Власником виявився місцевий житель. Горе-підприємець «професійно» поділив робоче місце (баню) на чотири зони: зону приймання молока, зону закваски, зону виготовлення та коптіння. Відповідних дозволів на здійснення вищезазначеної діяльності чоловік не мав, документації не вів і своє підприємство не реєстрував. Саме ж місце виготовлення сиру вражало і викликало лише співчуття до тих споживачів, котрі вже встигли «посмакували» сирним продуктом від даного виробника. У зоні приймання молока стіни, обкладені кахлем, брудні. На підлозі багниста вода і сміття. У зоні закваски – дві ванни, вкриті корозією. На одній із них оперативники виявили близько 130 кг сиру, який працівник (до речі, вся робота по переробці і виготовленню лягала на одні його плечі) ще не встиг закоптити. Поряд знаходилася брудна пластикова бочка із 150 літрами молока, документів на підтвердження якості якого виявлено не було.
Загалом працівники ветеринарної міліції виявили та вилучили близько 312 кг сирого та 137 кг готового копченого сиру «Сулугуні».
Моторошно навіть уявити скільки підприємець працював на власне збагачення, нехтуючи здоров’ям споживачів.

Як повідомляє начальник відділу ветеринарної міліції УМВС Полтавщини Микола Васюта, за виявлені правопорушення на підприємця та його працівника складено протокол за статтею 107 Кодексу України про адмінправопорушення. Зразки продукції направлені на дослідження. Триває подальша перевірка діяльності підприємця, за результатами якої буде прийняте відповідне процесуальне рішення.
 


Автор: Тетяна Назаренко, за матеріалами УМВС Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 березня 2012, 16:24 | Чутове | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації