Вхід | Реєстрація

На Полтавщині один «жартівник» вирішив «замінувати» кафе, інший – пасажирський потяг

На Полтавщині один «жартівник» вирішив «замінувати» кафе, інший – пасажирський потяг

Близько 21 години 20 березня, на телефон лінії 102 чергової частини Полтавського міського управління міліції надійшла тривожна інформація. Невідомий чоловік повідомив про загрозу вибуху в одному з кафе Полтави. На місце події негайно виїхали слідчо-оперативні групи із усіх міліцейських райвідділів обласного центру, фахівці вибухотехнічної служби науково-дослідного експертно-криміналістичного центру міліції, кінологи зі службовими собаками, працівники ДАІ, патрульно-постової служби, працівники УСБУ, ГУМНС, прокуратури, медичних установ. Місце події було оточене правоохоронцями. Відпочиваючі люди були евакуйовані із приміщення. Ретельно обстеживши кафе та прилеглу до нього територію правоохоронці вибухівки не виявили. Паралельно із роботою вибухотехнічної служби оперативники УСБУ та УМВС шукали «жартівника». Буквально за півгодини зловмисника правоохоронці вирахували та затримали. Ним виявився 27-річний непрацюючий полтавець, який відпочивав у цьому ж кафе та вживав спиртні напої. Відносно молодика вирішується питання про порушення кримінальної справи за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян). Чоловікові загрожує до 5-ти років обмеження волі. Крім того жартівнику доведеться компенсувати витрати державним установам, які прибули на місце події. До того ж у цивільно-правовому порядку власник кафе може подати цивільний позов на зловмисника щодо відшкодування збитків, які завдані кафе через припинення його діяльності на час обстеження. Тож тепер «жартівнику» не до жартів.

Ще один шукач пригод вирішив перевірити роботу правоохоронців, рухаючись пасажирським потягом сполученням Одеса-Харків. Близько 5-ї години ранку 21 березня до чергової частини лінійного відділу міліції на станції Полтава-Південна надійшло телефонне повідомлення від чоловіка про те, що він їде у 4-му вагоні потягу № 60 сполученням Одеса-Харків, має при собі  вибухівку та погрожує підірвати потяг.

Як і в попередньому випадку, всі вище перераховані служби правоохоронних органів та медики негайно виїхали на місце проведення спеціальної операції. Потяг було зупинено на посту «Ворскла» під Полтавою. Всі пасажири та працівники залізниці були евакуйовані, а місце проведення спеціальних заходів оточене міліцією. На щастя, як і у попередньому випадку, вибухівку правоохоронці не виявили, а захмелілого «пасажира-терориста» оперативники УСБУ та УМВС «взяли» безпосередньо у вагоні. Тепер 24-річному полтавцю загрожує до 5-ти років обмеження волі та компенсація витрат правоохоронним структурам, що прибули на виклик. Це десь близько 20 тисяч гривень. Крім того відомство «Укрзалізниця» може подати цивільний позов до суду на відшкодування збитків, завданих унаслідок зриву графіків руху потягів як пасажирських, так і товарних.  А це вже не жарти.


Автор: ВЗГ УМВС Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 березня 2012, 15:50 | Полтавщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації